Expozitie in Turnul Primariei cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania
Evenimente

Expozitie in Turnul Primariei cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania

Cu ocazia „Zilei Pompierilor din România”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, împreună cu Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, vă invită să vizitaţi  „Expoziţia de echipamente şi accesorii utilizate de pompierii bihoreni în trecut”, din colecţia Muzeului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” , în obiectivul turistic Turnul Primăriei Oradea.

Expoziţia aflată la parterul şi primul etaj al Turnului reaminteşte vizitatorilor că în anul 1904 se mută în turnul noii clădiri a Primăriei punctul de observare a incendiilor pentru oraş, care anunţa prin bătăi în clopot, în funcţie de zona în care izbucnea incendiul – Oraşul Nou (2 bătăi), Vest Olosig (3 bătăi), Est Olosig (4 bătăi), Velenţa (5 bătăi) şi Velenţa-Sud (6 bătăi). În turnul de observare, pe timp de zi se arbora un drapel roşu pe direcţia în care a izbucnit incendiul iar noaptea se aprindea un reflector electric.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 12.30 – 19.00, în perioada septembrie – octombrie 2016.

Inedit în cadrul expoziţiei este faptul că vizitatorii au posibilitatea de a se costuma în ţinuta de intervenţie în cazul incendiilor a pompierilor bihoreni, astfel vor putea experimenta starea de acţiune în care se află salvatorii de vieţi şi bunuri materiale.

interlink.ro

Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice mulţumește tuturor colaboratorilor pentru sprijinul acordat în amenajarea expoziţiei.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News