Expozitie memoriala cu 10 sculpuri de dimensiuni mari, in Noaptea Muzeelor, in Cetatea Oradea
Cultura

Expozitie memoriala cu 10 sculpuri de dimensiuni mari, in Noaptea Muzeelor, in Cetatea Oradea

noriel.ro
In luna mai 2018 Nasui Collection & Gallery prezinta o instalatie monumentala in Noaptea Alba a Muzeelor la Memorialul „Rezistenta si represiune in Bihor” din Oradea (19 mai) si a organizat un eveniment expozitional la Parlamentul European din Bruxelles in cadrul programului sau „Moving Monuments – Monumente in miscare” (3 mai).

Nasui Collection & Gallery a lansat programul „Moving Monuments” in 2014, avand ca scop productia, prezentarea si itinerarea de lucrari de arta de mari dimensiuni in spatii contemporane prestigioase din intreaga lume.

Instalatia de 10 lucrari de mari dimensiuni (3,5 m) „Depersonalisation” (artist Catalin Badarau) deschide Noaptea Alba a Muzeelor 2018 la Memorialul „Rezistenta si represiune in Bihor” din Oradea – 19 mai 2018, ora 19.00, in cadrul expozitiei memoriale gazduite in zece incaperi din subsolul Cetatii Oradea – Muzeul Orasului Oradea, Piata Emanuil Gojdu nr. 39-41.

Una dintre lucrarile produse in cadrul „Monumente in miscare – Memoria Rezistentei” este View from Light (artist Bogdan Rata) care a fost itinerata de la Memorialul Inchisoarea Tacerii Ramnicu Sarat la Parlamentul European din Bruxelles, in cadrul unui eveniment expozitional pe 3 mai 2018. Din Bruxelles, lucrarea este itinerata la Memorialul Gherla in vara acestui an.

decathlon.ro

Nota:  Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția  Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. IICCMER nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.