Expozitie inedita de costume folosite la Carnavalul Venetian la Muzeul Orasului Oradea (Cetatea Oradea)
Cultura

Expozitie inedita de costume folosite la Carnavalul Venetian la Muzeul Orasului Oradea (Cetatea Oradea)

Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, în colaborare cu Asociaţia Culturală ART FLORA și Clubul Copiilor şi Elevilor Marghita și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea organizează joi, 23 februarie 2023, ora 16.00, la Muzeul Orașului Oradea (P-ța E. Gojdu nr.39-41), vernisajul expoziţiei având titlul Carnaval veneţian.

Expoziţia, aflată la a opta ediţie în acest an, cuprinde peste 90 de picturi pe pânză și măști pictate, realizate de elevi coordonaţi de prof. Florina Silvia Iepure.

  La vernisaj publicul va mai putea admira cele doua costume prezentate de către elevi participanți și la parada costumelor venețiene din Piața San Marco din Veneția. Noutatea acestei ediții sunt elevii costumați care vor interacționa cu publicul, noile tipologii de interpretare a măștii venețiene (masca doctorului) și oglinda pictată.

Elevii cu vârste între 5-18 ani îmbrățișează cu drag provocările acestei ediții, fapt remarcabil prin explozia de culori, diversitatea materialelor decorative, compoziția lucrărilor și expresia originală a fiecărei exponate.

Ne găsiți și pe Google News