Expozitie dedicata Regelui Mihai I al Romaniei, in Cetatea Oradea
Evenimente

Expozitie dedicata Regelui Mihai I al Romaniei, in Cetatea Oradea

Cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, Muzeul Cetății și Orașului Oradea găzduiește, începând cu 25 octombrie a.c., expoziția ”Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității”.

Evenimentul organizat în parteneriat cu Asociația Foștilor Deținuți Politici din România Filiala Bihor, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității și Asociația ”Cei 40 de Mucenici”, vine să aducă în spațiul public imagini în premieră cu documentele din dosarul de urmărire al Regelui Mihai I, pe parcursul celor 4 decenii de exil.

Astfel expoziţia reuneşte, în cele 20 de panouri, imagini inedite cu sau despre Regele Mihai, sub diferite nume de cod ”Rex”, ”Leon” sau ”Străinul”. Primele informaţii amintesc de Mihai I – copil, apoi evoluţia sa educaţională, momentul 23 august 1945, respectiv abdicarea forțată din 30 decembrie 1947, urmată de perioada exilului reprezentat cu imagini ale filelor din dosarul de urmărire sau din presa vremii.

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Corpul A, parter, până pe 8 noiembrie a.c..

afis-expo-regele-urmarit

loading...