Expozitie de tehnologie civila si militara din Roma antica, la Muzeul Tarii Crisurilor
Cultura

Expozitie de tehnologie civila si militara din Roma antica, la Muzeul Tarii Crisurilor

Este ultima săptămînă în care se mai poate vizita expoziţia ROMA ANTICĂ. CIVILIZAŢIE ŞI GRANDOARE. Tehnologie civilă şi militară, care este găzduită de Muzeul Ţării Crişurilor (Str. Armatei Române nr.1/A).

Expoziţia prezintă obiecte care sunt reproduceri la scară ale „maşinilor” de război inventate de romani şi ale „maşinilor” folosite în arhitectura civilă. Publicul poate interacţiona cu cateva dintre acestea: arcul de triumf, mozaicul, abacul, angrenajul autoblocant, angrenajul cu roţi dinţate. De asemenea, cei fascinaţi de istoria antică a Romei pot să se fotografieze cu obiecte din arsenalul unui soldat roman, cum ar fi sabie, scut sau coif. În plus, sunt oferite prezentări 3D ale unor obiecte expuse, precum şi un film despre istoria Imperiului roman (circa 20 min.).

Pentru a se evita aglomeraţia, grupurile (min. 15 persoane, max. 30 persoane) vor putea intra cu programare prealabilă la numărul de telefon 0259/706101, între orele 10.00-15.00.

Preţul biletelor pentru expoziţia temporară Roma Antică este de: 8 lei – adulţi; 4 lei – elevi, studenţi, pensionari. Ghidajul (dacă se solicită): 5 lei/grup.

Menţionăm că pentru restul expoziţiilor temporare din Muzeul Ţării Crişurilor preţul este de 8 lei şi 4 lei, iar pentru Vivariu de 6 lei şi 3 lei.

Intrarea este gratuită la toate expoziţiile pentru copiii până în 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională.