Expozitie a studentilor de la Arte Vizuale din Oradea devenita traditie. Iubitorii de arta sunt invitati la evenimentul „Ateliere deschise”
Educatie

Expozitie a studentilor de la Arte Vizuale din Oradea devenita traditie. Iubitorii de arta sunt invitati la evenimentul „Ateliere deschise”

Expoziția semestrială a studenților departamentului de Arte Vizuale al Facultății de Arte este o tradiție care va marca, în acest an, cea de a XX-a ediție. Acum cadrele didactice și studenții își propun să deschidă această cuprinzătoare expoziție către publicul larg.

Conf. univ. dr. Teofil Știop, cadrul didactic al Facultății de Arte a Universității din Oradea, spune că acest demers încearcă să-i confrunte pe viitorii artiști cu publicul și, în același timp, să deschidă sălile facultății pentru iubitorii de artă, aflați în căutarea unor artiști tineri și talentați, sau a unor viziuni plastice pline de prospețime.

În cadrul „Atelierelor deschise”, expun studenții de la toate programele de studiu, licență și master: pictură, grafică, design, arte decorative, modă și design vestimentar, respectiv arte plastice și multimedia ori design de obiect, modă și ambient.

Aceasta este o expoziție atelier, ea combină spațiul de lucru cu spațiul de expunere, dând privitorului o idee despre procesul de lucru. Adeseori, munca din atelier este mai interesantă și mai spectaculoasă decât rezultatul final”, consideră conf. univ. dr. Teofil Știop, adăugând că viitorii artiști, pot fi văzuți la lucru, în atelierele facultății, chiar și în sesiune sau în vacanțe.

Artistul orădean afirmă că expoziția semestrială a studenților este dedicată publicului care dorește „să își cultive fascinația pentru artele vizuale. Acesta găsește aici prilejul de a avea acces nemijlocit la bucătăria internă a artiștilor”. Conf. univ. dr. Teofil Știop subliniază că nu e lipsit de importanță și faptul că, prin intermediul atelierelor deschise, publicul are șansa de a descoperi, „la cald”, informații despre tinerii artiști.

Expoziția studenților orădeni de la Arte Vizuale este deschisă în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, între orele 9-13, până în data de 24 februarie 2023. „E mereu cineva aici și sunt convinsă că orice cadru didactic al facultății noastre va fi bucuros să îi ghideze pe iubitorii de artă. Cei interesați trebuie doar să vină spre noi și să solicite acest lucru”, spune decana Facultății de Arte a Universității din Oradea, conf. univ. dr. Corina Andor.

Ne găsiți și pe Google News