Explozie de cazuri de infectare cu Covid-19 in judetul Bihor. 109 de cazuri au fost semnalate in ultimele 24 de ore
Sanatate

Explozie de cazuri de infectare cu Covid-19 in judetul Bihor. 109 de cazuri au fost semnalate in ultimele 24 de ore

In ultimele 24 de ore situatia Covid-19 in judetul Bihor se prezinta astfel:  in ultimele 24 de ore au fost efectuate 574 de teste si au fost semnalate 109 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar la ATI sunt in prezent 34 de persoane, cazuri active 838. De la inceputul pandemiei, in judetul Bihor au fost semnalate 21.690 de cazuri si s-au vindecat 19.912 persoane.

In ceea ce priveste vaccinarile in Bihor, DSP ne informeaza ca, au fost vaccinate 1025 persoane cu prima doza si 17.386 persoane cu ambele doze si s-au semnalat  35 de reactii adverse comune si generale. Pana la aceasta data, in judetul Bihor au fost primite 50.490 doze si administrate 45.682 de doze.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 02 martie 2021, ora 08:00 – 03 martie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1311 de persoane carantinate și 458 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 105 societăți comerciale și 63 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, din care 72 cu avertisment scris și 93 cu amenzi în valoare de 29.250 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 305 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor,  precum și 68 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 2 au fost implicați în transportul vaccinului împotriva Covid-19, iar 35 au acționat în patrule mixte aplicând 24 de sancțiuni contravenționale din care 10 cu avertisment scris și 14 cu amenzi în valoare de 7.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) a asigurat acțiunea de transport vaccinuri împotriva Covid-19. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 10 cadre ale ISU „Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea precizează: „Ținând cont de apariția în spațiul european a unor tulpini de coronavirus cu grad ridicat de contagiune, precum și de traficul intens înregistrat la frontiera Bihorului, de zeci de mii de persoane, ne luăm precauțiile necesare pentru a întâmpina un al treilea val al pandemiei. În același timp, campania de vaccinare rămâne o prioritate pentru noi, fiindcă face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții. Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, fac un apel către toți bihorenii să fie precauți, responsabili și să respecte regulile sanitare, pentru că și-au dovedit eficiența. În felul acesta vom contribui, fiecare dintre noi, la efortul comun pe care îl facem în aceste zile cu toții, împreună.”

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News