Exact acum un an s-a efectuat primul triaj epidemiologic la un punct de trecere al frontierei din județul Bihor
Stiri Bihor

Exact acum un an s-a efectuat primul triaj epidemiologic la un punct de trecere al frontierei din județul Bihor

La data de 22.02.2020 în contextul demarării activităților de prevenire a răspândirii COVID-19, sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, s-a desfășurat prima activitate de triaj epidemiologic la punctul de trecere al frontierei (PTF) Borș (actual denumit PTF Borș 1).

Din 22.02.2020 și până în 17.05.2020 au fost completate la punctele de trecere ale frontierei din județul Bihor un număr de 5.823 declarații pe proprie răspundere de către locuitori ai județului Bihor care s-au întors în România din țări cu risc epidemiologic ridicat și care au stat ulterior în carantină la domiciliu sau în carantină instituționalizată pentru 14 zile. Măsura carantinei instituționalizate a fost aplicată, în ultimul an, pentru un număr de 2.874 persoane.

Începând cu luna iunie 2020 și până în prezent la punctele de trecere ale frontierei din județul Bihor, în baza triajului epidemiologic efectuat de personalul medical, au fost emise 47.000 decizii de carantină la domiciliu sau la locația declarată pentru persoane întoarse din zone/țări cu risc epidemiologic ridicat (zona galbenă). În prezent, triajul epidemiologic al persoanelor sosite din țări cu risc epidemiologic ridicat este efectuat de către personalul DSP Bihor (19 persoane la PTF Borș 1 și Borș 2, Episcopia Bihor, Săcueni, Valea lui Mihai), personal detașat de la Spitalul Municipal ”Dr. Pop Mircea” Marghita (pentru PTF Valea lui Mihai), personal detașat de la Spitalul Municipal Salonta (pentru PTF Salonta).

Aplicarea măsurilor prevăzute de legislația și reglementările în vigoare de prevenire a răspândirii COVID-19 (carantina și izolarea) s-a desfășurat sub coordonarea Instituției Prefectului-Județului Bihor și a implicat desfășurarea de activități complexe de către cadre din Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Crișana” al Județului Bihor, Inspectoratul Județean de Poliție Bihor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Inspectoratul Județean al Jandarmeriei Bihor.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Bihor exprimă mulțumiri personalului instituțiilor menționate pentru sprijinul constant acordat prin activități specifice pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în județul Bihor.

Ne găsiți și pe Google News