Evenimente organizate, in Oradea, in Saptamana Europeana a Mobilitatii
Evenimente

Evenimente organizate, in Oradea, in Saptamana Europeana a Mobilitatii

În fiecare an, în perioada 16-22 septembrie, Europa găzduiește cel mai important eveniment dedicat transportului urban durabil organizat pe teritoriul său.

În acest sens, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, în parteneriat cu Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bihor şi Primăria Municipiului Oradea în colaborare cu Asociația Green Revolution organizează următoarele evenimente:

  • 21.09.2017 – Concurs de biciclete derulat în Parcul 1 Decembrie din Oradea, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” – vor participa elevii din ciclul liceal. Concursul se va finaliza cu premierea participanților; ora 12.00
  • 21.09.2017 – Faza finală a concursului de desen în colaborare cu Școala Gimnazială Dacia din Oradea. Elevii din ciclul primar sunt provocați să ilustreze populaţia urbană care renunţă la deplasarea cu maşina personală în oraş şi folosește mijloace de transport nepoluante (biciclete, role, trotinete, tramvaie, mașini electrice) sau mersul pe jos. Premierea participanților va avea loc la sediul APM Bihor, ora 10.30

Săptămâna Europeană a Mobilității oferă oamenilor oportunitatea de a medita asupra adevăratei utilități a străzilor din orașe și de a dezbate soluții concrete de combatere a anumitor provocări, precum poluarea aerului și poluarea fonică, ambuteiajele, accidentele de circulație și problemele de sănătate.

Comisia Europeană a stabilit două obiective majore pentru mobilitatea urbană:

  • Eliminarea treptată din orașe a autoturismelor care folosesc carburanți tradiționali până în anul 2050;
  • Trecerea la o logistică urbană cu zero emisii în marile orașe până în anul 2030.

În anul 2017, campania inițiată de Ministerul Mediului și Agenția Națională pentru Protecția Mediului pune accentul pe „O mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă”. Aceasta promovează soluțiile de mobilitate partajată și evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante. În cadrul campaniei pot participa: primării, instituții de învățământ, companii private, prin înscrierea în campanie accesând: http://mobilityweek.ro/inscrie-initiative/.

 

loading...