Evenimente Oradea 2020. Vezi calendarul evenimentelor din Oradea
Evenimente

Evenimente Oradea 2020. Vezi calendarul evenimentelor din Oradea

Evenimente Oradea 2020. Si anul acesta evenimentele organizate de Primaria Oradea prin Asociatia pentru promovarea turismului in Oradea si regiune sunt bogate si diversificate, iar calendarul evenimentelor din Oradea 2019 va include, targuri, expozitii, concerte, festivaluri, carnaval, sport si multe altele.

Evenimente Oradea 2020. Poate îți place teatrul? Sau ești un cinefil pasionat? Te consideri un gurmand prin definiție și nu ratezi nici o ocazie de a experimenta gusturi și arome noi? Te bucură freamătul de lume și muzica de calitate îți dă energie? Ei bine, anul acesta este plin de evenimente pe placul tuturor! Răsfoiește cu atenție acest material și bifează în agendă evenimentele de neratat! Părinți, copii și bunici! Pe locuri, fiți gata… Oradea a spus START! suitei celor mai așteptate evenimente din 2020!

Evenimente Oradea 2020. Anul acesta, startul evenimentelor, organizate de Primaria Oradea, va fi dat de Targul de Pasti Oradea, indragit de toti oradenii si care se va desfasura in Piata Unirii

Evenimente Oradea 2020. Binenteles ca intre acestea vor mai avea loc, in Oradea si alte evenimente organizate de terti si care vor fi introduse aici, imediat ce vom cunoaste datele organizarii acestora.

Programul de anul trecut: Evenimente Oradea 2019. Vezi calendarul evenimentelor din Oradea

 • Targul de pasti Oradea – 10.04 – 19.04 – Piața Unirii – ANULAT

Piața Unirii Oradea devine punctul de atracție al întregii familii, prin decoruri viu colorate și un program plin de activități tematice. La Târgul de Paști ne bucurăm cu mic, cu mare, de meșteșuguri și tradiții locale, jocuri și ateliere de creație, decoruri vesele și multe, multe bunătăți.

 • Ziua Eliberarii Oradiei – 20.04 – Piata Unirii – ANULAT

20 aprilie este o zi de referinţă în istoria Oradiei, zi în care trupele conduse de Generalul Traian Moșoiu au eliberat orașul, marcând intrarea sa în componenţa României Mari, aşa cum au hotărât delegaţii români la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918.

Manifestările cu ocazia sărbătoririi acestui eveniment includ spectacole artistice ale tradițiilor locale, parade și fanfare militare.

 • Targul de carte Gaudeamus – 6.05 – 10.05 – Piata Unirii – AMANAT

Târgul de carte Gaudeamus Radio România revine în inima Oradiei, cu edituri de top și cu cei mai importanți  distribuitori de carte străină, muzică și jocuri educative. O ofertă bogată și variată, care include bestseller-urile momentului, importante reduceri de preţuri, inclusiv pentru titluri recente, pachete promoţionale, și Tombola Gaudeamus. Îi așteaptăm pe toți pasionații de lectură, la sărbătoarea cărții în ediție orădeană.

 • TRAM-EM-Campionatul European de Vatmani 8.05-9.05 – Piata Unirii – AMANAT

TRAM-EM este o idee inedită care a prins viață în urmă cu   9 ani în Dresden, Germania. Începând de atunci, an după an, cei mai buni vatmani din Europa își dau întâlnire în unele din cele mai cunoscute orașe de pe continent, într-o competiție de mare atracție pentru public.

Zeci de vatmani vrednici și vioi se pregătesc intens pentru probe de viteză, precizie, îndemânare și … bowling pentru tramvaie. Arbitrul va fluiera START TRAM-EM 2020 din Piața Unirii Oradea iar noi abia așteptăm să aflăm cine este cel mai bun vatman de pe continent!

 • Festum Varadinum – 10.05 – 24.05 – Cetatea Oradea – AMANAT

Festivalul reprezintă un eveniment major pentru comunitatea maghiară catolică și reformată din Oradea și Bihor, cuprinzând o suită de manifestări cultural-istorice şi religioase.

 • Street Food Festival 2020 – 21.05 – 24.05 – Cetatea Oradea – AMANAT

Anul acesta Street FOOD Festival e Yummy & Yay!

Asta înseamnă o mulțime de preparate gustoase care te vor face să zici un “yummmmyyy” lung din toată inima și multe experiențe distractive care te vor face să zici “yay”. Te vei plimba prin zonele mexicană, italiană, americană, asiatică, vei face poze în locuri spectaculoase, vei gusta preparate noi și te vei distra alături de prieteni și familie.

Asta îți propunem pentru perioada 21-24 mai 2020,  iar dacă îți place cum sună, dă vestea mai departe și hai să ne vedem cu toții în Cetatea Oradea.

 • Festivalul copiilor Oradea 2020 – 30.05 – 31.05 – Cetatea Oradea – ANULAT

Cel mai colorat și distractiv festival pentru copii din județul Bihor, la început de vară, în Cetatea Oradea!

Un weekend grozav pentru copii, părinți și bunici, cu spectacole de teatru, magie, tobogane, ateliere și jocuri distractive, personaje din povești și distracție cât e ziua de lungă!

Spune-le și prietenilor tăi: sărbătoarea copilăriei e în Cetatea Oradea!

 • X-man Romania – 30.05 – Piata Unirii – AMANAT

Campionatului Internațional de Triatlon pe distanță lungă AROBS X-Man România – ediția a XI-a, organizat de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Federația Română de Triatlon.

AROBS X-Man România este singura competiție de triatlon pe distantă lungă (Full Ironman) din România, fiind și Campionatul Național oficial la această probă, precum și prima etapă a Campionatului Național de Triatlon pe distanța semi-lungă (Romanian Half Distance Series).

Competiția de anduranță se desfășoară în 3 etape: înot, ciclism și alergare, atât în centrul istoric, cât și în împrejurimile pitorești ale orașului Oradea.

 • Salonul vinurilor Millesime – 12.06 – 14.06 – Cetatea Oradea

26 de expozanți, sute de vinuri și cursuri dedicate iubitorilor de vin, vă așteaptă și în acest an la Salonul Vinurilor Millésime, în Cetatea Oradea. Focusul principal al acestei ediții este soiul autohton Fetească Neagră, astfel că veți regăsi în cadrul evenimentului un stand special dedicat acestui soi de struguri, dar și ateliere practice dedicate micilor producători.

 • Ziua Mondiala Art Nouveau 2020 – 13.06 – 14.06 – Piata Unirii – AMANAT

Oradea se alătură în fiecare an orașelor europene în celebrarea Zilei Mondiale Art Nouveau, prin organizarea unui eveniment inedit, menit să promoveze specificul Art Nouveau în rândul comunității locale și a turiștilor care ne vizitează.

Pornind de la tema europeană a anului 2020 ”stained-glass Art Nouveau” – vitralii Art Nouveau, Zilele Mondiale vor evidenția la Oradea, prin spectacolul de lumină și culoare, trăsături și accente care transpun decorul imaginat de artiști în sticlă.

 • European Music Open 2020 – 15.06 – 21.06 – AMANAT

Festivalul European Music Open este un eveniment major, al cărui magnetism și dimensiune europeană atrag la Oradea, anual, personalități și instituții de prestigiu ale vieții culturale internaționale. European Music Open este locul  de întâlnire al marilor personalități europene, sub cupola muzicii și a artei în toate manifestările ei.

Ediția a cincea a Festivalului se va desfășura în locații-simbol ale orașului, care prin maiestuozitatea lor arhitecturală și istorică, amplifică bogăția artistică a momentelor.

 • Zilele Sfantului Ladislau – 22.06 – 28.06 – Cetatea Oradea – AMANAT

Festivalul cultural Zilele Sfântului Ladislau își așteaptă anual vizitatorii cu concerte live – de la pop sau muzică clasică până la rock sau muzică populară, expoziţii de artă vizuală, proiecții de film, evenimente literare, târg meșteșugăresc, activități pentru familii și copii, evenimente gastronomice și tururi ghidate în oraș.

Festivalul se desfășoară în Cetatea Oradea începând din anul 2013, atrăgând anual peste 40.000 de vizitatori. Evenimentul este și un omagiu adus Regelui Ladislau, întemeietorul orașului Oradea, ulterior sanctificat, al cărui mormânt a fost amplasat odinioară chiar în Cetatea Oradea.

 • Festivalul Medieval Oradea – 2.07 – 5.07 – Cetatea Oradea

Unul dintre cele mai mari festivaluri medievale din România, organizat anual în luna iulie, în Cetatea Oradea.

Festivalul Medieval Oradea readuce în fața noastră obiceiuri și tradiții, cavaleri și personaje medievale, care ne poartă într-o călătorie în timp, atât prin atmosfera autentic medievală, cât și prin reconstituirile de bătălii istorice și turnirurile full contact, cu participare internațională.

Festivalul cuprinde activități interactive și distracție pentru toate vârstele: muzică și dansuri medievale, ateliere de meșteri artizani, jocuri medievale pentru copii, jonglerii cu foc și dresură de animale de pradă. Evenimentele din program ocupă întreg spațiul cetății bastionare, precum și șanțul verde din exteriorul cetății, în care taberele medievale se întind pe mii de metri pătrați, spre încântarea vizitatorilor.

 • Turul Ciclist al Bihorului – 9.07-12.07 – Piata Unirii

Una dintre cele mai importante curse de ciclism profesionist de șosea din România! 3 zile, 4 etape, 700 km și Titlul de cel mai bun Ciclist. Se vor alinia la start 20 de echipe profesioniste de ciclism, din care 3 vor lua startul în Giro d’Italia 2020.

Spectacol, zâmbete, încurajări, toate emoțiile centrifugate în pedalele profesioniștilor, pe care îi vedem, de obicei, doar la televizor. Programul evenimentului va include și: o cupă națională de ciclism pentru copii, o cursă pentru amatori și multe alte activități dedicate iubitorilor de sport. Hai mai aproape de ei! #bepartofit.

 • Zilele Culturii Maghiare – 21.08 – 23.08 – Cetatea Oradea / Piata Unirii

Cea mai importantă comunitate locală după majoritatea românească este cea maghiară, reprezentând 25% din totalul populației orașului. Evenimentul promovează tradițiile locale maghiare și istoria comună pe care o împărtășim. Muzica    și teatrul fac parte din atracțiile evenimentului, precum și posibilitatea de a gusta preparatele tradiționale maghiare, bucătăria fiind una dintre componentele importante ale culturii maghiare.

Tot în cadrul acestui eveniment, în 21 august, Oradea întâmpină cu bucurie carele alegorice, alături de orașul înfrățit Debrecen din Ungaria. Explozia de culoare și veselie va mărșălui din Debrecen până în centrul istoric al Oradiei, unde celebrele care cu flori sunt așteptate cu nerăbdare pentru a fi admirate.

 • The Big Picnic – 27.08 – 30.08 – Malul Crisului Repede / Parcul Libertatii

The BIG Picnic – Cosy Edition te îndeamnă să îți petreci ultimul weekend de vară pe malul Crișului Repede, relaxându-te alături de familie sau prieteni, sorbind o limonadă în timp ce descoperi o nouă formație locală sau îți testezi creativitatea la Atelierul Zânei. Pentru cei care preferă diminețile petrecute #împreună, o clasă de bodyART, o cafea aromată sau o carte bună citită din hamac, vor putea fi savurate din plin la eveniment.

 • Festivalul Evreiesc Shalom Ierusalim – 30.08 – Piata Unirii

Festivalul Evreiesc Shalom Ierusalim face parte din suita evenimentelor care sărbătoresc și prezintă comunitățile locale. În cadrul evenimentului, una din cele mai importante comunități din Oradea, comunitatea evreiască, își prezintă tradițiile, obiceiurile și cultura, prin artă, muzică și gastronomie.

 • TIFF Oradea – 11.09 – 13.09 – Piața Unirii  / Cetatea Oradea / Sinagoga Neologă Sion / Teatrul Regina Maria

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), cel mai mare festival de film din România și în top 40 în lume, revine cu o ediție specială de toamnă la Oradea în septembrie 2020.

Cele mai așteptate titluri ale anului, filme premiate la festivalurile din toată lumea, cine-concerte și întâlniri cu actori și regizori consacrați – de toate ne vom bucura împreună în locații-simbol ale orașului Oradea.

 • Festivalul Culturii Slovace – 18.09 – 20.09 – Cetatea Oradea

Una dintre cele mai importante acțiuni culturale ale slovacilor din județul Bihor, organizată de Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, în Cetatea Oradea.

Comunitatea slovacă din România își prezintă parte din cultura culinară și gastronomică, alături de un festival de excepție al ansamblurilor de dansuri și cântece tradiționale slovace din România.

 • Oradea Festifall 2020 (Toamna Oradeana 2020) – 08.10 -11.10 – Piata Unirii

#ToamnaOradeanaGoesCool și devine #OradeaFestifall – un festival urban efervescent, în inima orașului Oradea.

Zile pline de distracție și relaxare în spații urbane încărcate de istorie, concerte în aer liber, artiști consacrați, decoruri spectaculoase și mâncare pentru toți gurmanzii. La Oradea Festifall, în centrul istoric răsună freamăt de lume, bucătari pricepuți ne ademenesc cu arome și gusturi din toate colțurile lumii, iar personajele fabuloase cuceresc străzile orașului. Un festival plin de energie și efervescență, care atrage anual zeci de mii de participanți.

Oradea Festifall e despre muzică bună, o atmosferă extraordinară, emoție și oameni frumoși. E cea mai frumoasă sărbătoare a orașului Oradea!

 • Ziua Orasului Oradea – 12.10 – Piata Unirii

Începând cu anul 1992, Oradea sărbătoreşte în fiecare an,  la 12 octombrie, Ziua Oraşului Oradea, dată care marchează două evenimente majore din istoria sa: 12 octombrie 1918, zi în care la Oradea, în casa dr. Aurel Lazăr, se semnează Declaraţia de Independenţă a Românilor din Transilvania, după care acest document este citit la Adunarea de la Alba Iulia de la  1 decembrie 1918 și 12 octombrie 1944 – ziua în care Oradea este eliberată de către armatele române, cu numai câteva zile înainte de eliberarea ultimului oraş românesc, Carei.

Pentru a marca acest moment, orașul îmbracă haine de sărbătoare, cei prezenți asistă la festivitatea depunerii de coroane și flori, iar centrul istoric răsună de muzică autohtonă și voie bună.

 • Romania Ne Uneste – 21.11 – Casa de Cultura / Sala Sporturilor Antonio Alexe

Oradea sărbătorește Marea Unire prin concerte speciale cu unii din cei mai importanți artiști români ai momentului. Sub numele „România ne unește!”, spectacolul anticipează sărbătoarea Zilei Naționale de pe 1 Decembrie.

Oradea este unul din orașele marii Unirii și are un rol important în construirea identității naționale, identitate care are la baza istoria de secole a locuitorilor din aceasta zonă. De asemenea, Oradea este unul din orașele în care multiculturalitatea și amestecul etnic armonios sunt valori reale pe care le descoperim în bogăția istorică, culturală și patrimoniul bogat pe care azi îl vedem pus în valoare.

 • Targul de Craciun Oradea 27.11 – 27.12 – Piata Unirii

Evenimente Oradea 2020. Târgul de Crăciun Oradea își așteaptă vizitatorii pe toată durata lunii decembrie, în cea mai caldă atmosferă de Sărbători!

Tradițiile, concertele LIVE și bunătățile culinare, se vor împleti de minune cu miile de luminițe, decorațiuni și suveniruri hand-made, iar copiii se vor distra de minune la patinoar, roata-carusel sau la activitățile și atracțiile din Târg!

Dulce sau sărat, condimentat sau ușor picant, papilele tale gustative vor fi pur și simplu răsfățate cu bunătăți care mai de care mai apetisante. Seara ne vom încâlzi ascultând colinde în jurul căsuțelor din târg, savurând o cană cu vin fiert sau dulciuri ca-n copilărie, în timp ce ajutoarele  lui Moș Crăciun ne vor purta într-o călătorie magică. Orădenii, gazde desăvârșite, alături de însuși Moș Crăciun, te vor primi  cu brațele deschise, făcând tot posibilul ca tu să te simți ca acasă.

 • Concert de Revelion – Focuri de Artificii – 31.12 – Piata Unirii

După un an plin de evenimente, festivaluri, concerte, degustări de preparate culinare locale și internaționale, festivaluri de film și teatru, focurile de artificii din seara de Revelion reprezintă punctul culminant al anului, și totodată, startul unui an nou mai bun și mai darnic în experiențe inedite decât cel peste care tocmai se lasă cortina.

Evenimente Oradea 2020. De mentionat ca, in functie de factorii externi, unele evenimente pot fi decalate sau mutate sau pot interveni modificari in acest calendar

NOTA: Evenimente Oradea 2020. Firmele si asociatiile care vor organiza evenimente in Orada si judetul Bihor si nu se regasesc aici, pot solicita introducerea evenimentului in acest calendar si pe site-ul www.infooradea.ro la adresa: publicitate@infooradea.ro 

Ne găsiți și pe Google News