VIDEO | Eveniment sportiv istoric la Oradea. Urbea noastra va gazdui, in februarie 2024, Campionatul European de inot in ape deschise
Sport

VIDEO | Eveniment sportiv istoric la Oradea. Urbea noastra va gazdui, in februarie 2024, Campionatul European de inot in ape deschise

Unul dintre cei mai mari inotatori ai Romaniei in ape deschise, Paul Georgescu, a facut un anunt uimitor si anume faptul ca Oradea va gazdui in 2024, Campionat European dedicat inotului in ape inghetate.

Romania a avut mereu sportivi de succes la inot, la feminin, inca de pe vremea Ancai Patrascoiu, prima romanca medaliata la Jocurile Olimpice la inot, apoi Noiemi Lung, Diana Mocanu, Beatrice Caslaru si Camelia Potec, iar la masculin pe Razvan Florea si mai nou pe David Popovici, odata cu care inotul a revenit pe un trend ascendent in Romania.

Dovada este si faptul ca primul Campionat European dedicat inotului in ape inghetate se va organiza, in 2024, in Romania, la Oradea.

Evenimentul sportiv se va desfasura in perioada 1-4 februarie 2024, iar gazduirea acestuia in Romania i-a dar motiv de bucurie sportivului Paul Georgescu.

E un mare pas facut de tara noastra in aceasta disciplină si totodată reprezinta recunoasterea International Ice Swimming Association fata de toată activitatea pe care a avut-o ISOWR in dezvoltarea Ice Swimming-ului din Romania.

In aceeasi postare facuta pe facebook, Paul Georgescu a tinut sa multumeasca Primariei Oradea si Clubului CSM Oradea, care au sprijinit aducerea acestui turneu final in Romania.

Vreau sa mulțumesc in special Primăriei Oradea si CSM Oradea pentru sustinerea si deschiderea pe care au avut-o fata de acest eveniment special. Va asteptam in Oradea, intre 1 si 4 februarie 2024 pentru a-i vedea la treaba pe cei mai buni inotatori in ape înghețate!

Născut la Bucureşti la 8 decembrie 1978, Paul Georgescu a fost poloist, iar în prezent îşi testează limitele propriului organism înotând în ape deschise şi îngheţate. În ultimii ani a reuşit mai multe performanţe precum: cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′), deţinător al titlului „Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km şi Manhattan Island, SUA – 48,5 km), primul român care a parcurs distanţa de 1 milă în apă îngheţată (3,2 grade Celsius), campion mondial la Ice Swimming (500 m), cucerind prima medalie din istorie pentru România la o astfel de competiţie, participant la prima ştafetă din România care a traversat înot Canalul Mânecii, parcurgerea înot a distanţei de o milă în apele îngheţate de la Cercul Polar (Antarctica), în 22 de minute şi 44 de secunde (temperatura apei 0,1 grade Celsius) şi primul român din istoria premiilor World Open Water Swimming Association care a cucerit cel mai important titlu al înotului în ape deschise – Man of the Year 2021.

Ne găsiți și pe Google News