Eveniment dedicat Zilei Nationale a Romaniei la Universitatea Oradea. Prof. univ. dr. Mihai Drecin a vorbit despre Marea Unire de la 1918
Educatie

Eveniment dedicat Zilei Nationale a Romaniei la Universitatea Oradea. Prof. univ. dr. Mihai Drecin a vorbit despre Marea Unire de la 1918

 Câteva zeci de persoane, angajați ai Universității din Oradea și studenți, unii chiar străini, s-au adunat vineri, 26 noiembrie 2021, în holul bibliotecii, pentru a lua parte la un eveniment dedicat zilei de 1 Decembrie, sărbătoarea națională a României.

Momentul omagial a fost deschis de prof. univ. dr. Mihai Drecin, care a vorbit despre Unirea de la 1918. Universitarul orădean a punctat elementele cele mai importante, care au stat la baza desăvârșirii idealului de unitate națională. În opinia prof. univ. dr. Mihai Drecin acestea au fost: școala, creșterea forței economice a românilor din Transilvania, disponibilitatea masei cetățenilor de a se jertfi pentru împlinirea idealului unionist și conjunctura politică internațională favorabilă din anul 1918.

 Ansamblul folcloric al Departamentului de Muzică, coordonat de Florin Mariș Hinsu, a interpretat câteva cântece patriotice, iar lect. univ. dr. Eleonora Tiu a recitat două poezii. Piesa „Noi suntem români” a ridicat în picioare audiența, care i-a acompaniat pe interpreți cântând și bătând din palme.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul de Muzică din cadrul Facultății de Arte, în parteneriat cu Departamentul de Istorie al Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării și Biblioteca Universității din Oradea.

Ne găsiți și pe Google News