Eveniment de informare și sensibilizare cu privire la fenomenul violenței în familie, la Primaria Oradea
Diverse

Eveniment de informare și sensibilizare cu privire la fenomenul violenței în familie, la Primaria Oradea

Primăria Oradea a fost ieri gazda unei mese rotunde organizată de Asociația Necuvinte condusă de directorul executiv Simona Voicescu, pe tema conștientizării și sensibilizării cu privire la fenomenul violenței în familie.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Caravanei de promovare a campaniei naționale Aripi Frânte, realizată în parteneriat cu Poliția Română. În cadrul evenimentului s-a vizionat documentarul ,,Aripi Frânte” care a dat și numele campaniei, cu mărturii ale femeilor din închisoare, s-au distribuit materiale și s-au purtat discuții privind metodele de prevenire a violenței, rolul autorităților, informarea populației și ajutorarea victimelor.

La eveniment au participat viceprimarul municipiului Forin Birta, parlamentarii Florica Cherecheș, Rozalia Biro și Ioan Cupșa, dar și reprezentanții Poliției Naționale, ai Poliției Locale, ai ONG-urilor, ai Uniunii Femeilor și ai Judecătoriei.

,,Vă felicit pentru munca depusă și pentru că organizați astfel de evenimente care ne aduc la aceeași masă, atât pe autorități cât și pe ONG-uri. Prevenirea violenței în familie trebuie să devină o prioritate, iar autoritățile locale și centrale trebuie să colaboreze cu voi, cei implicați pentru a reduce violența în familie. Faptul că la finele anului 2015 ați reușit modificarea Legii 217 privind combaterea violenței în familie și s-a redus timpul de emitere a ordinului de protecție pentru victime la cel mult 72 de ore este un succes și arată că putem aduce îmbunătățiri legilor în vigoare și, bineînțeles, cu sprijinul și implicarea cât mai multor factori, putem contribui la reducerea acestui fenomen„, a declarat Florin Birta în deschiderea evenimentului.

Participanții care au luat cuvântul au convenit că este nevoie de dialog social, de mai multă informare cu privire la problemele existente, dar și de parteneriate cu Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare pentru a educa generația tânără despre cum să evite violența, în acest sens educația având un rol esențial.

Parlamentarii prezenți azi au promis că vor sta alături de toți cei care vor face demersuri pentru reducerea violenței și vor milita pentru alocări bugetare pentru centrele de protecție/adăposturi, care lipsesc în multe județe și pentru implementarea propunerilor care au fost făcute în cadrul discuțiilor de azi.  

Ne găsiți și pe Google News