Eveniment cultural cu participarea ambasadorului Romaniei in Italia.
Evenimente

Eveniment cultural cu participarea ambasadorului Romaniei in Italia.

Având în vedere importanța diversității ofertei culturale în Oradea și necesitatea promovării valorilor menite să contribuie la dezvoltarea umană și armonia socială, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, sub patronajul Primăriei Municipiului Oradea, vă invită la conferința „Unde este Abel, fratele tău? Sindromul Cain. Reflecții despre om și lume”, susținută de Excelența Sa George Bologan, ambasadorul României în Republica Italiană.

Evenimentul va avea loc duminică, 29 august, de la ora 19:00, în Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea. În cadrul conferinței vor interveni primarul Oradiei, Florin Birta și Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Mulțumesc domnului primar Florin Birta și episcopului greco-catolic de Oradea, PS Virgil Bercea, pentru că mi-au propus să conferențiez în această toamnă la Oradea, preferând şi sugerându-le un singur eveniment. În alegerea temei am ținut seama de interesul omului pentru a înțelege și pătrunde cauza multor situații conflictuale care poartă în umanitate semnele primului fratricid provocat de invidie şi prezentat în Geneză. Cum orice lucru are o valoare, particularitatea acestui eveniment este dată de dorința stimulării cunoașterii lăuntrice. Este îmbucurător când instituțiile administrației locale, cultele, învățământul și presa conlucrează în mod constructiv pentru asigurarea dialogului spiritual şi a diversității ofertei culturale, care fac ca Oradea să fie apreciată ca un oraș deschis, european, atractiv din multe motive, printre care şi calendarul de manifestări culturale. Consider că evenimentul din 29 august ar trebui să facă parte din normalitate, să cugetăm împreună şi să ne bucurăm unii de alții, pentru că suntem interesați de aspectele sublime ale vieții’’, a transmis ambasadorul României în Republica Italiană.

Intrarea va fi liberă, în măsura locurilor disponibile în catedrală, cu respectarea tuturor normelor sanitare și a regulilor de igienă aflate în vigoare.

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News