Energie verde pentru Oradea. Parcul fotovoltaic are ofertanti
Stiri Oradea

Energie verde pentru Oradea. Parcul fotovoltaic are ofertanti

Au fost depuse ofertele pentru proiectarea și execuția parcului fotovoltaic de pe strada Matei Corvin și a sistemului fotovoltaic pentru clădirile publice.

Astfel, s-a depus o ofertă pentru Lotul 1 și cinci oferte pentru Lotul 2.

Momentan, acestea sunt în etapa de evaluare a documentelor de calificare, după care va urma etapa de evaluare a ofertelor tehnice, a ofertelor financiare și etapa de evaluare a documentelor de susținere a informațiilor din DUAE (Document unic de achiziție euroăpean).

Termenul limita de depunere a ofertelor  în SICAP a fost 31.07.2023.

Pentru Lotul 1 – ”Parc fotovoltaic pe strada Matei Corvin, destinat comercializarii de energie electrică” au depus oferte: GLOBAL TECHNICAL SYSTEMS CIF: RO22029652 având ca terț susținător pe S.C ALPIN SUN S.R.L CIF: RO22855085 și pe REL-MONT S.R.L. CIF: 3423862 și ca subcontractant pe S.C IGNA CONSTRUCT S.R.L. CIF: RO 70642

Pentru Lotul 2 – ”Sistem fotovoltaic pentru clădiri publice” au depus oferte:

  1. ENSYS RENEWABLE SOLUTIONS – Ofertant unic
  2. GLOBAL TECHNICAL SYSTEMS având ca terț susținator pe S.C ALPIN SUN SRL și pe REL-MONT S.R.L și ca subcontractant pe IGNA CONSTRUCT S.R.L.
  3. SERVELECT S.R.L – Ofertant unic
  4. Asocierea formată din VISUAL FAN (lider de asociere) și WALDEVAR ENERGY (asociat) avand ca terț susținător pe JTS INSTAL CONSTRUCT
  5. Asocierea formată din TELECOMPONENTI ROMANIA S.R.L și TQM SERVICES S.R.L

Parc fotovoltaic Matei Corvin – 15.168 de panouri

Parcul fotovoltaic de pe Matei Corvin va produce energie verde care va putea fi comercializată. Proiectul este o premieră în România, întrucât doar două autorități publice locale, respectiv Oradea și Brașov,  au avut o astfel de inițiativă.

Astfel, se dorește instalarea unei centrale electrice fotovoltaice pe o suprafață de teren aflată în proprietatea municipiului Oradea, amplasată între străzile Matei Corvin și Santăului, în jurul haldei pentru depozitarea deșeurilor municipale. Centrala va fi racordată la Sistemul Energetic Național, contribuind astfel la creșterea producției de electricitate provenită din surse regenerabile și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Centrala electrică fotovoltaică prevede montarea a 15.168 de panouri fotovoltaice monofaciale, având fiecare o putere instalată unitară de minimum 670 Wp, respectiv echipamentele electrice aferente – 48 de invertoare de 175 kW și 5 posturi de transformare ridicătoare de 1850 kVA. În fiecare post pot fi conectate câte 10 invertoare în paralel. Panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe structuri metalice de susținere speciale.

Sistem fotovoltaic pentru 6 clădiri publice

Cele șase clădiri publice care fac obiectul Lotului 2 – „Sistem fotovoltaic pentru clădiri publice” sunt: Piața Rogerius – Centru de afaceri cu produse agroalimentare, Arena Antonio Alexe, Colegiul Economic Partenie Cosma, Liceul Sportiv Bihorul, Cantina de Ajutor Social și Sala Polivalentă.

Implementarea proiectului va aduce beneficii, precum reducerea consumului de energie electrică din surse convenționale, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2) precum și scăderea cheltuielilor de operare prin scăderea costurilor cu energia electrică la nivelul instituțiilor publice din Municipiul Oradea.

Finanțarea proiectelor se realizează prin fonduri europene, acestea fiind implementate prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Foto: ilustrativ

Ne găsiți și pe Google News