Efectele vijeliei din Bihor: Incendii provocate de transet, copaci doborâți de vijelie și inundații (FOTO: ISU)
Stiri Bihor

Efectele vijeliei din Bihor: Incendii provocate de transet, copaci doborâți de vijelie și inundații (FOTO: ISU)

noriel.ro
În data de 28 mai a.c., în județul Bihor, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase (grindină, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică, averse torențiale), au fost înregistrate efecte la nivelul a 12 localități.

Incendii provocate, cel mai probabil, de trăsnet                                  

În localitățile Oradea și Mizieș, s-au produs două incendii la o locuință, respectiv la o magazie din cadrul unei gospodării, cercetările efectuate după finalizarea operațiunilor de stingere, indicând drept cauză probabilă a celor două evenimente, trăsnetul.

Astfel, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu o autospecială de lucru la înălțime pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la acoperișul unei locuințe situate în Cartierul Grigorescu din Oradea, reușind să-l stingă cu operativitate și să  împiedice astfel propagarea flăcărilor la încăperile casei. Ca urmare a producerii evenimentului a ars acoperișul casei, pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați.  

decathlon.ro

În Mizieș, pompierii Secției Beiuș au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un acaret din cadrul unei gospodării. Flăcările au afectat acoperișul construcției și bunuri depozitate în interiorul acesteia.

Copaci doborâți de vijelie și inundații

Pompierii Detașamentului 1 Oradea au intervenit pentru degajarea a doi copaci căzuți pe carosabil, lângă Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, iar echipajele Gărzii de Pompieri Sălard au înlăturat un copac căzut pe o anexă din cadrul unei gospodării din localitate.

Între orele 20.30 – 21.10, Stația de Pompieri Aleșd a acționat pe DN1-E60, pe raza localității Topa de Criș, pentru evacuarea apei acumulate pe carosabil, pe o porțiune de circa 20 de metri pătrați, iar în jurul orei 21.30, pompierii militari din cadrul Stației Ștei au intervenit pentru evacuarea apei din subsolurile a patru locuințe situate în Săliște de Vașcău. Secția de Pompieri Beiuș a acționat pentru îndepărtarea apei din curtea unei case din Delani, iar Detașamentul de Pompieri Salonta, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, a evacuat apa acumulată în curțile a trei gospodării situate în Avram Iancu.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit în localitățile Hotar, Hidiș, Hidișelul de Dobrești, Finiș și Petid pentru evacuarea apei din două locuințe și 15 curți.