Duminica 19 august incepe Crosul Cetatii. Mai multe strazi vor fi inchise circulatiei, in Oradea
Evenimente

Duminica 19 august incepe Crosul Cetatii. Mai multe strazi vor fi inchise circulatiei, in Oradea

chilipirul-zilei.ro/
În data de 19 august 2018, va avea loc ediția de debut a concursului de alergare pentru amatori „Crosul Cetății”. Concurenți de toate vârstele se vor aduna la linia de start pentru a concura la una dintre probe: Cross 10 km, Mini 3,3 km și Superhero Run (cursă pentru copii) 500 m.

Startul competiției se va da la ora 10.00 pentru probele de Cross și Mini, iar la ora 12.00 pentru copiii înscriși la Cursa Supereroilor.

Din motive de siguranță și pentru o bună desfășurare a concursului, străzile pe care trece traseul competiției vor fi închise circulației rutiere în intervalul orar 09.30 – 12.00. Traseul Crosul Cetății:  Cetatea Oradea – Str.Dobrogeanu Gherea – Str.Griviței – Str.Eftimie Murgu – Str. Avântului – Str.Dobrogeanu Gherea – Piața Tineretului – Str.Miron Costin – Str.Avântului – Str. Eftimie Murgu – Str. Griviței – Șanțul Cetății – Cetatea Oradea. Mulțumim în avans pentru înțelegerea celor afectați!

Crosul Cetătii este un concurs de alergare pentru amatori – un festilval al alergării în familie – organizat de ACS Xterra Sport Bihor. 

decathlon.ro
 • În funcție de pregătire puteți alege dintre două trasee: 
  • unul scurt de 3,3 km, numit “Mini” (1 tură)
  • unul lung de 10 km, numit “Cross” (3 ture)

Pentru copii am pregătit:
– Superhero Run for Kids – un traseu scurt de 500m în incinta Cetății.  Îi încurajăm pe copii să vină costumați în supereoul lor preferat sau în orice personaj îndrăgit pentru a transforma cetatea într-un țărâm al supereroilor, colorat și vesel!  Înregistrări online: din data de 25.06.2018

Startul si sosirea vor fi în centrul competițional amenajat în Cetatea Oradea. Ambele trasee străbat alei pietruite din Cetatea Oradea și străzi asfaltate din jurul acesteia.  Vârsta minimă de participare la cursa „Mini” sau „Cross”: 12 ani (cu acordul scris al părinților pentru toți minorii sub 18 ani).

 • Înregistrări se pot face până la data de 10.08.2018.
 • Ridicare kituri de start: între orele 08.00-09.00, 19.08.2018
 • Ședință tehnică: ora 09.30, 19.08.2018
 • Start Cross/Mini: 10.00
 • Start cursă copii: 12.00

  Participanții înregistrați vor beneficia de:
  – kituri de start (număr concurs, tricoul oficial al competiției)
  – medalie de finisher 
  – hidratare: apă minerală, băutură izotonică, Coca Cola
  – fructe