Duba furata din Italia si condusa de un cetatean ucrainean, descoperita si retinuta in Vama Bors
Stiri Bihor

Duba furata din Italia si condusa de un cetatean ucrainean, descoperita si retinuta in Vama Bors

evomag.ro
În data de 19.11.2018, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul ucrainean K.B, în vârstă de 28 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercedes-Benz, înmatriculată în Ucraina, având anul de fabricație 2011.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităţilor din Ucraina.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat pentru autovehicul este fals, peste seria de șasiu originală fiind aplicată o plăcuță dreptunghiulară pe care era poansonată seria ce corespundea cu cea înscrisă pe talonul de înmatriculare ucrainean fals.

Cu ocazia verificărilor  specifice, poliţiştii de frontieră au mai constatat că autovehiculul figurează și ca “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Italia, în urmă cu o săptămână.

decathlon.ro

Şoferul a declarat că nu este autoutilitara sa, nu avea cunoştinţă despre faptul că certificatul de înmatriculare al acesteia este fals și trebuia doar să conducă maşina până în Ucraina, în schimbul sumei de 200 euro.

În cauză, autovehiculul în valoare de aproximativ  8.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul instituției, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.