Drum nou de access pe Onestilor. Un sens giratoriu va lega strazile Onestilor, Barcaului si Barnutiu (vezi harta)
Stiri Oradea

Drum nou de access pe Onestilor. Un sens giratoriu va lega strazile Onestilor, Barcaului si Barnutiu (vezi harta)

La sfârșitul săptămânii trecute a fost predat amplasamentul în vederea realizării drumului de acces pe relația str. Barcăului – str. Oneștilor – str. Simion Bărnuțiu.

Această lucrare are în vedere realizarea unui sens giratoriu pe str. Oneștilor, la intersecție cu celelalte două străzi: Barcăului și Simion Bărnuțiu.

Lucrările sunt executate de firma S.C DRUM INSERV S.R.L – Zalău, iar durata este de 3 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.drum access onestilor giratie barcaului oradea

Investiția presupune lucrări la terasamente, crearea unui sistem rutier nou (cele 4 bretele carosabile care intră în sensul giratoriu), amenajarea de trotuare, amenajarea pistei de biciclete, realizarea canalizării pluviale, a semnalizării rutiere, dar și a sistemului de iluminat public aferent.

Valoarea contractului de lucrări este de 792.852,24 lei (fără TVA).

sens giratoriu onestilor-barcaului-barnutiu

Realizarea acestei investiții presupune și expropierea unor clădiri. În acest sens, directorul adjunct al Direcției Patrimoniu Imobiliar din Primaria Oradea ne-a declarat: ”Clădirile de la adresa str. Oneștilor nr. 1, în total 11 locuințe, sunt în curs de expropiere, demolarea acestora urmând să se facă până la sfârșitul lunii august. Totodată, punctele de colectare a fierului vechi de pe str. Oneștilor  vor dispărea prin expropriere, dar și prin cumpărare de teren de către oraș. Această achiziție se face în scopul asigurării terenului necesar la realizarea Coridorului Verde Ioșia”

În atașament găsiți o galerie foto,  dar și un plan de încadrare în zonă, cu schițele tehnice aferente.