DPI Oradea are in plan, in 2019, investitii mari in reabilitarea unitatilor de invatamant, dar si a celor din Centrul Istoric Oradea
Stiri Oradea

DPI Oradea are in plan, in 2019, investitii mari in reabilitarea unitatilor de invatamant, dar si a celor din Centrul Istoric Oradea

Directorul executiv al Direcției Patrimoniu Imobiliar (DPI) din Primăria Oradea, dl. Popa Lucian a susținut azi, 30 ianuarie, o conferință de presă în care a prezentat raportul de activitate al direcției pe anul 2018 dar si investiții propuse pentru anul 2019.

Suma propusă pentru investițiile în grădinițele din muncipiu în anul 2019 este de 2.190.000 lei, bani care vor fi investiți în reabilitări fațade, zugrăveli, instalații sanitare, termice, șarpante etc.

Pentru investițiile în unitățile de învățământ gimnazial s-a propus suma de 5.230.000 lei, iar pentru cele din învățământul liceal suma de 15.255.000 lei.

Printre unitățile de învățământ gimnazial care urmează să fie efectuate lucrări de investiții se numără Școala Gimnazială Ioan Bogdan, Scoala Gimnazială nr. 16, Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir, Școala Gimnazială Oltea Doamna, Școala Lucreția Suciu, Școala Nicolae Bălcescu, Școal Gimnazială Szacsvay Imre, Școala Avram Iancu.

interlink.ro

În ceea ce privește reabilitarea clădirii Colegiul Național Mihai Eminescu, s-a scos deja la licitație proiectul tehnic, urmând ca și acest imobil să fie reabilitat.

Tot prin Direcția Patrimoniu Imobiliar vor continua în acest an, lucrările începute la mai multe licee: Colegiul Tehnic Traian Vuia, Colegiul Tehnic Traian Viteazu, Colegiul Național Emanuil Gojdu și vor demara lucrări noi la Liceul Aurel Lazăr, Liceul de Arte, Liceul Lucian Blaga, Colegiul Constantin Brâncuși, Liceul Vasile Voiculescu, Liceul German.

Prin investițiile propuse la imobilele situate în ansamblu urban Centrul Istoric Oradea se are în vedere continuarea lucrărilor de reabilitare a fațadelor pe străzile aferente piațetelor centrale din municipiul Oradea, e vorba de Palatul Ullmann unde deja este adjudecată partea de proiectare, apoi clădirile care nu sunt încă reabilitate de pe străzile Republicii, Iosif Vulcan, Patrioților, Cuza Vodă, Bradului, Ion Budai Deleanu, Aurel Lazăr – stradă care va intra într-un proces de pietonalizare, str. Ady Endre, str. Emilian Mircea Chitul.

În ceea ce privește evoluția veniturilor Direcției Patrimoniu Imobiliar, potrivit datelor centralizate reiese că acestea au crescut cu cca 20% față de anul trecut, venitul total realizat în 2018 fiind de 39.003.808 lei față de 32.571.940 înregistrat în 2017. Din evoluția comparativă a veniturilor rezultă mai multe creșteri ale veniturilor provenite din terenuri date în chirie sau concesionate, din parcări, din vânzări de imobile, dar și din chirii pe spații comerciale.

Ne găsești și pe Google News