Doua piste de alergare in Oradea sunt aproape finalizate. Unde sunt ele amplasate
Stiri Oradea

Doua piste de alergare in Oradea sunt aproape finalizate. Unde sunt ele amplasate

Lucrările de realizare a pistei de alergare din Parcul Salca sunt aproape de finalizare, urmând ca, în funcție de condițiile meteo, să se încheie până în luna aprilie.

Lucrările sunt realizate de asocierea Construcții Bihor SA (executant) și Edildrum Construct S.A (proiectant). Valoarea contractului este 655.039, 37 lei (fără TVA).

Ideea realizării pistei de alergare aparţine orădenilor, proiectul fiind ales chiar de către cetățeni, în cadrul primei sesiuni de bugetare participativă.

În intervalul 2014 – 2016, administrația locală a amenajat Parcul Salca I şi Parcul Salca II pe terenul situat între pârâul Peţa şi strada Meiului, pista de alergare venind acum ca o completare a amenajărilor realizate aici.

interlink.ro

Pista are o lungime de 1074 m și o lățime de 1,20 m.

Traseul pistei de alergare se conturează pe malul stâng al Pârâului Peța, din dreptul podului pietonal, pe lângă canalul colector ce deversează în Pârâul Peța și se continuă paralel cu str. Meiului, după care se întoarce la podul pietonal peste Pârâul Peța.

Până în acest moment s-au realizat lucrările la terasamente, s-a realizat fundația din balast a pistei, s-a așternut stratul de piatră spartă și urmează să fie realizate și cele două straturi de tartan.

Pe latura spre Pârâul Peța și spre canalul colector s-au montat deja stâlpi de iluminat ornamentali, cu corpuri de iluminat cu led.

E aproape gata și pista de alergare din jurul Coridorului verde Barcăului

Totodată, se apropie de finalizare și lucrările la pista de alergare din jurul coridorului verde Barcăului, urmând să fie gata în cca o săptămână. Lucrările sunt executate de SC Construcții Bihor (executant) și Edildrum Construct S.A (proiectant), valoarea contractului fiind de 1.675.515, lei (fără TVA).

Lungimea pistei de alergare din jurul coridorului este de 2,2 km, iar lățimea este de 1m.

Coridorul verde Barcăului este amenajat în trei sectoare: zona A – pentru odihnă activă, zona B – pentru joacă și recreere și zona C – pentru odihnă pasivă. Pista de alergare este finalizată deja pe sectoarele A și B, iar acum se fac ultimele lucrări pe zona C.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0