Doua noi localitati din Bihor unde se vor impune restrictii, iar alte sase in care se ridica restrictiile
Stiri Bihor

Doua noi localitati din Bihor unde se vor impune restrictii, iar alte sase in care se ridica restrictiile

Astăzi, 29 septembrie, în cadrul ședinței săptămânale a Comitetului Județean pentru Situații De Urgență Bihor (CJSU), prezidată de prefectul Dumitru Țiplea, s-a actualizat lista localităților bihorene în care care se impun măsuri de restricționare a activității Ho.Re.Ca și a activităților culturale, conform prevederilor în vigoare, precum și scenariile de funcționare a fiecărei unități de învățământ preuniversitar din județul Bihor.

Conform deciziei CJSU, începând cu data de 29 septembrie, lista localităților în care incidența cazurilor confirmate pozitiv cu Covid-19 în ultimele 14 zile depășește 1,5 cazuri/1.000 de locuitori cuprinde comunele Boianu Mare și Măgești. Precizăm că în localitățile menționate este interzisă desfășurarea activităților cu publicul în interiorul clădirilor pentru: restaurante, cafenele, operatori economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, instituții muzeale, biblioteci, librării și cinematografe. Totodată, în cadrul ședinței s-a aprobat ridicarea restricțiilor pentru localitățile Vadu Crișului, Ceica, Chișlaz, Beiuș, Bratca și Gepiu.

De asemenea, CJSU a decis ca, din cele 202 unități de învățământ cu personalitate juridică analizate, în Școala Gimnazială “Învățător Gâlgău Iosif” din Păgaia ciclurile de învățământ primar și gimnazial se vor desfășura în scenariul galben, iar la Liceul Teoretic “Horvath Janos“ din Marghita învățământul preșcolar va rămâne în scenariul roșu și în intervalul 30 septembrie-5 octombrie.

Reamintim că lista localităților în care se impun măsuri de restricționare a activității Ho.Re.Ca și a activităților culturale, precum și scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar din Bihor se actualizează săptămânal, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul fiecărei localități.