Doua minore, din Oradea, de 11 si de 7 ani, au ajuns la spital in urma unui accident in Bors
Stiri Bihor

Doua minore, din Oradea, de 11 si de 7 ani, au ajuns la spital in urma unui accident in Bors

Sâmbătă, 2 septembrie a.c., la ora 17.05, la intersecția drumului județean 191 cu drumul comunal 73, în localitatea bihoreană Borș, un bărbat de 59 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere în intersecție.

Astfel, a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă regulamentar, pe drumul cu prioritate, de un bărbat de 51 de ani, din localitatea Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș.

În urma accidentului rutier, o minoră de 11 ani, din municipiul Oradea, pasageră în autoturism, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internată în spital. De asemenea, conducătorul autoturismului, o femeie de 58 de ani și o minoră de șapte ani, ambele din Oradea, pasagere în autoturism, au suferit leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului.

Recomandări preventive adresate conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu se prezintă la unitatea de poliție competentă în situația implicării într-un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane:

În situația în care, conducătorii auto sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuvințarea poliției.

Părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului, fără încuviinţarea poliţiei, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat:

  • – să ia măsuri de anunțare imediată a poliției,
  • – să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului și
  • – să nu părăsească locul faptei.

În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoștință de producerea unui astfel de accident este obligat să anunțe de îndată poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.

Foto: arhiva

loading...