Doi tineri din Oradea, retinuti de politistii oradeni, dupa ce au comis 13 furturi din locuinte
Stiri Oradea

Doi tineri din Oradea, retinuti de politistii oradeni, dupa ce au comis 13 furturi din locuinte

Miercuri, 21 februarie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat, cercetat și reținut doi tineri de 23 și 22 de ani, ambii din municipiul Oradea, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, tânărul de 23 de ani este bănuit de polițiștii orădeni că, în perioada februarie 2017 – ianuarie a.c., ar fi comis 13 furturi din locuințe de pe raza municipiului Oradea, în patru dintre cazuri împreună cu tânărul de 22 de ani, provocând astfel un prejudiciu total de aproximativ 23.090 lei, recuperat de polițiștii orădeni în proporție de 40%.

Astfel, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului îl bănuiesc pe orădeanul de 23 de ani că, în noaptea de 18 spre 19 noiembrie 2017, ar fi pătruns prin escaladare în curtea și ulterior în anexele unui imobil din municipiul Oradea și ar fi sustras scule electrice și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 2.500 lei.

Același tânăr este bănuit că, la 8 februarie 2017, în jurul orei 11.00, împreună cu orădeanul de 22 de ani, ar fi pătruns pe ușa lăsată  neasigurată în anexele unei alte locuințe din Oradea și ar fi sustras unelte și un motofierestrău electric, provocând un prejudiciu estimat la 800 lei.

interlink.ro

Orădeanul de 23 de ani este bănuit că, în perioada  3 – 10 iulie 2017, prin escaladarea gardului și apoi prin efracție, ar fi pătruns de două ori la rând, o dată singur şi o dată împreună cu celălalt tânăr, într-un alt imobil din Oradea și ar fi sustras aparatură electronică și obiecte decorative din bronz, bunuri apreciate la valoarea totală de 5.000 lei.

De asemenea, orădeanul de 23 de ani este bănuit că, la 29 iulie 2017, în intervalul orar 14.00 – 19.00, ar fi pătruns prin escaladare în curtea unei locuințe din Oradea și ulterior pe ușa lăsată  neasigurată în locuință, de unde ar fi sustras trei telefoane mobile, un laptop, un portmoneu cu acte și aproximativ 200 lei, provocând un prejudiciu total estimat la 2.500 lei.

Polițiștii orădeni îl bănuiesc pe tânărul de 23 de ani că, în noaptea de 8 spre 9 august 2017, ar fi pătruns prin escaladare în curtea unui alt imobil din Oradea și apoi, pe ușa neasigurată, în beciul locuinței, de unde ar fi sustras o butelie cu gaz, provocând un prejudiciu de aproximativ 250 lei.

Tânărul de 23 de ani este bănuit că, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2017, ar fi pătruns prin escaladare și efracție în anexa unei locuințe din Oradea și ar fi sustras bunuri în valoare de 240 lei, iar în perioada 5 – 8 noiembrie 2017, de două ori, ar fi pătruns în același mod într-un alt imobil din Oradea și ar fi sustras două butelii, un televizor color, un telefon mobil, un aspirator, articole de îmbrăcăminte și produse alimentare, bunuri apreciate la valoarea totală de 2.500 lei.

Cei doi tineri sunt bănuiți că, la 14 noiembrie 2017, în  intervalul orar 09.00 – 12.00, ar fi pătruns prin efracție în boxa unui bloc de locuințe din Oradea și ar fi sustras un cort și patru lansete, provocând un prejudiciu de aproximativ 2.300 lei.

De asemenea, orădeanul de 23 de ani este bănuit că, la 30 noiembrie 2017, în jurul orei 16.30, ar fi pătruns prin escaladarea gardului în curtea unei locuințe din Oradea și, ulterior, pe ușa neasigurată, în anexa imobilului, fără să sustragă bunuri sau valori, fiind surprins de proprietar.

Tânărul de 23 de ani este bănuit că, la 23 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, ar fi pătruns prin escaladare în curtea și anexele unei locuințe din Oradea și ar fi sustras o bicicletă, o butelie, încălțăminte și diverse articole de uz casnic, provocând un prejudiciu estimat la 4.000 lei, iar la 29 ianuarie a.c., prin escaladare și efracție, ar fi pătruns într-un alt imobil din Oradea și ar fi sustras un laptop, un telefon mobil și 800 lei, provocând un prejudiciu total estimat la 3.000 lei.

În urma continuării cercetărilor, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe cei doi pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și i-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, procurorii adresându-se Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă a acestora. Magistrații Judecătoriei Oradea au emis pe numele fiecăruia câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor doi și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Ne găsești și pe Google News