Doi tineri de 26, respectiv 27 de ani, din Oradea, au fost retinuti pentru ca au talharit si batut un bunicut de 72 de ani, in scara unui bloc din Oradea
Stiri Oradea

Doi tineri de 26, respectiv 27 de ani, din Oradea, au fost retinuti pentru ca au talharit si batut un bunicut de 72 de ani, in scara unui bloc din Oradea

În urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de doi tineri de 26 și 27 de ani, ambii din municipiul Oradea, județul Bihor, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe aceștia că, la 9 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, ar fi acostat un bărbat de 72 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce se afla în scara unui bloc de locuințe din Oradea și l-ar fi deposedat, prin violență, de un telefon mobil, iar apoi ar fi fugit. Prejudiciul cauzat astfel a fost estimat la 500 de lei.

În urma incidentului, bărbatul de 72 de ani nu a suferit leziuni fizice, refuzând, până în prezent, examinarea medico – legală.

Cei doi tineri au fost prezentați de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor două persoane și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News