Doi tineri de 22 de ani surprinsi de radar, in timp ce circulau, in localitate, cu peste 100 km/h
Stiri Oradea

Doi tineri de 22 de ani surprinsi de radar, in timp ce circulau, in localitate, cu peste 100 km/h

Marți, 3 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 40.675 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șapte permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare şi au fost constatate opt tamponări.

75 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 11 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 19 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

Astfel, marți, 3 aprilie a.c., la ora 12.15, pe Bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din localitatea Gepiu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 103 km/h, înregistrată radar.

Tot marți, 3 aprilie a.c., la ora 20.04, pe D.N. 79, în localitatea bihoreană Leș a fost depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din localitatea Câmpia Turzii, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 107 km/h, înregistrată radar.

Conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News