Doi tineri care au talharit un barbat din Beius, au fost retinuti de politistii bihoreni
Stiri Bihor

Doi tineri care au talharit un barbat din Beius, au fost retinuti de politistii bihoreni

Marți, 10 iulie a.c., în urma investigațiilor și cercetărilor efectuate, polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Beiuș au identificat și cercetat un bărbat de 30 de ani, din municipiul Beiuș și un tânăr de 17 ani, din comuna Cociuba Mare, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, respectiv instigare la tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii beiușeni îl bănuiesc pe bărbatul de 30 de ani că, la 13 ianuarie a.c., în jurul orei 00.10, pe o stradă din municipiul Beiuș, instigat de tânărul de 17 ani,  ar fi agresat un bărbat de 41 de ani, din Sântelec și l-ar fi deposedat de un portmoneu cu 170 lei și diverse acte și de un telefon mobil, provocându-i un prejudiciu total estimat la aproximativ 2.000 lei, recuperat parțial de polițiștii beiușeni. Tânărul de 17 ani este bănuit că l-ar fi instigat pe beiușeanul de 30 de ani să comită fapta, ar fi asistat la producerea ei și ar fi beneficiat de o parte din prejudiciu.

În urma agresiunii, victima a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a avut nevoie de 8 – 9 zile de îngrijiri medicale.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii beiușeni i-au reținut pe cei doi pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Miercuri, 11 iulie a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Beiuș cu propunere de arestare preventivă a celor două persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată și instigare la tâlhărie calificată. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Beiuș a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi câte un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Beiuș continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Foto: ilustrativ

loading...