Doi tineri bănuiți de repetate furturi de biciclete, reținuți de polițiștii orădeni și arestați de magistrați.
Stiri Oradea

Doi tineri bănuiți de repetate furturi de biciclete, reținuți de polițiștii orădeni și arestați de magistrați.

In aceasta saptamana, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat doi tineri de 26 și 16 ani, ambii din Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe aceștia că, în perioada 24 iulie – 2 august a.c., atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, ar fi sustras 8 biciclete asigurate cu cabluri cu yală sau neasigurate, lăsate de proprietari în scările unor blocuri sau în spații publice de pe raza municipiului Oradea.

Prejudiciul total cauzat astfel este de 15.070 de lei.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe cei doi tineri, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Ulterior aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News