Doi sirieni si un pakistanez prinsi in apropiere de Salonta, incercand sa iasa ilegal din tara
Stiri Bihor

Doi sirieni si un pakistanez prinsi in apropiere de Salonta, incercand sa iasa ilegal din tara

noriel.ro
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta – judeţul Bihor au depistat doi cetăţeni sirieni şi un pakistanez, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen, anunta intr-un comunicat, IPTF Oradea

În data de 29.05.2017, în jurul orei 07.00, în cadrul unei acţiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Salonta, județul Bihor, au observat trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Polițiștii de frontieră au reţinut persoanele în cauză, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră și deoarece acestea nu-şi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni sirieni şi un pakistanez, toţi posesori de documente pentru solicitanţi de azil în țara noastră.

decathlon.ro

Din primele cercetări rezultă faptul că persoanele în cauză intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză au fost întocmite actele de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.