Doi oradeni prinsi si trimsi in judecata pentru o evaziune de 1,3 milioane de lei
Stiri Oradea

Doi oradeni prinsi si trimsi in judecata pentru o evaziune de 1,3 milioane de lei

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a reprezentanților unor societăți comerciale, bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,3 milioane de lei, prin evaziune fiscală – Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii bihoreni.

Miercuri, 5 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de doi bărbați de 36 și 35 de ani, ambii din municipiul Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală. 

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii bihoreni de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe orădeanul de 36 de ani că, în perioada martie 2012 – iulie 2014, în mod repetat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Oradea, ar fi dispus înregistrarea în contabilitate și în alte documente legale, a unor operațiuni de achiziții fictive de mărfuri ori prestări de servicii de la mai multe societăți cu comportament  de tip „fantomă”, cu sediile sociale în județele Bihor și Cluj, societăți reprezentate de bărbatul de 35 de ani, cercetat în aceeași cauză.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 1.336.044 lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni, prin plățile efectuate de către cele două persoane.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.

loading...