Doi boschetari din Oradea s-au luat la bataie, beti fiind, apoi unul dintre ei i-a aplicat celuilalt mai multe lovituri de cutit
Stiri Oradea

Doi boschetari din Oradea s-au luat la bataie, beti fiind, apoi unul dintre ei i-a aplicat celuilalt mai multe lovituri de cutit

Structura de comunicare publică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor ne aduce la cunoștința următoarele:

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 27.04.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul F.S., în vârstă de 29 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentative de omor în stare de recidivă, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin.1 din Codul penal raportat la art. 188 alin. 1 din Cod penal cu aplic. art. 41 alin. 1 din Codul penal.

Din mijloacele de proba administrate în cauză a rezultat următoarea situaţie de fapt: la data de 17.04.2023, în jurul orelor 07:15, persoana vătămată C.I., în vârstă de 27 de ani, se afla împreună cu o altă persoană, într-un loc amenajat de oamenii străzii pentru dormit lângă un bloc de pe str. Salcâmilor din mun. Oradea. Cei doi, care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, stăteau culcaţi pe o saltea. Suspectul F.S., care era sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a deplasat în locul în care se afla persoana vătămată şi a început să lovească victima cu violenţă, aplicandu-i mai multe lovituri cu pumnii și picioarele peste corp şi peste cap, înţepând-o totodată de mai multe ori cu un cuțit în zona coastelor, a abdomenului şi sub braţ.

În urma agresiunii, persoana vătămată C.I. a fost transportată de un echipaj medical la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, suferind leziuni la nivelul hemitoracelui stâng, abdomenului, lombar dreapta, axilă stânga și braț stâng, leziunile necesitând 25-30 zile de îngrijiri medicale. Totodată,  viața victimei a fost pusă în primejdie.

Facem precizarea că se continuă cercetările de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor în vederea stabilirii tuturor participanţilor la comiterea infracţiunii şi a contribuţiei acestora la comiterea infracţiunii.

Prin ordonanţa din data de 28.04.2023 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor inculpatul a fost reţinut pe o durată de 24 ore începând cu ora 13:35.

La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale și dispunerea reţinerii pe o durată de 24 de ore reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În măsura în care datele prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicității în raport de specificul cauzei și faza procesuala în care se află aceasta, vom comunica in consecință.

Ne găsiți și pe Google News