Directia Tehnica din primarie a prezentat raportul pe 2017 si lista investitiilor in 2018-2019
Stiri Oradea

Directia Tehnica din primarie a prezentat raportul pe 2017 si lista investitiilor in 2018-2019

conferinta presa directia tehnica primarie 23.01.2018Directorul executiv al Direcției Tehnice din Primăria Oradea, Mircea Ghitea împreună cu directorii adjuncți Aurelia Țenț și Emil Bențan au susținut azi, 23 ianuarie 2018, o conferință de presă privind bilanțul de activitate al Direcției Tehnice pe anul 2017, dar și propunerile de investiţii prevăzute pentru a fi demarate în acest an.

La conferinta de presă a participat și viceprimarul Florin Birta, care a prezentat pe scurt, în deschiderea conferinței de presă, situația străzilor modernizate și nemodernizate  din municipiu, dar și situația locurilor de parcare: ”La finalul anului 2017, în municipiul Oradea, dintr-un număr de 919 străzi în lungime totală de cca 445,2 km, 632 străzi în lungime de cca. 323,2 km sunt modernizate integral sau pe tronsoane de stradă, iar 287 străzi în lungime de cca. 122 km sunt nemodernizate sau nu sunt modernizate pe întreaga lungime a străzii. În ceea ce privește parcările din municipiu, numărul total de locuri de parcare puse la dispoziţia utilizatorilor în anul 2017 a fost de 1784. Astfel, la cele 1569 locuri amenajate/reamenajate în cadrul lucrărilor de siguranță circulației se adaugă cele 215 locuri noi realizate în cadrul unor obiective de investiții”.

În continuare, directorul Direcției Tehnice, Mircea Ghitea a prezentat situația lucrărilor de întreținere, reparații, amenajări străzi, poduri și trafic rutier din municipiu, arătând că numărul străzilor atât modenizate, cât și nemodernizate pe care s-au efectuat lucrări de întreținere a crescut față de anul precedent. ”Numărul de străzi din municipiu crește în fiecare an, pentru că apar noi zone de locuințe, propuse de noii investitori”, a explicat directorul Mircea Ghitea.

Acesta a mai precizat că numărul de avize de execuție lucrări, eliberate de Direcția Tehnică a crescut foarte mult în anul 2017, find aproape dublu față de anul 2012, respectiv 1981 avize/acorduri eliberate în 2017 față de 1009 eliberate în anul 2012. ”Numărul aproape dublu ne arată clar o activitate de construcții susținută pe teritoriul municipiului Oradea”, a spus directorul Mircea Ghitea.

interlink.ro
Lucrările de investiții finalizate în anul 2017 in Oradea

În ceea ce privește lucrările de investiții finalizate în anul 2017, directorul Mircea Ghitea a enumerate următoarele obiective de investiții finalizate:

 1. Modernizare strada  Liliacului – tronson între nr. 21 și strada Fluturilor –  2.  Modernizare strada Fluturilor 
 2. Modernizare str. George Washington
 3. Amenajare acces la Complexul Wellness Termal Nymphaea – inclusiv realizare locuri parcare noi = 112 locuri
 4. Amenajare trotuar str. Republicii – tronson între străzile Dunărea și Brașovului
 5. Reabilitare str. Ștefan Odobleja
 6. Reabilitare str. Gabor Jozsef
 7. Modernizare str. Ciocârliei
 8. Modernizare strada Daliei – tronson str.Hack Halasi Gyula, până la joncțiunea cu pasajul suprateran – zona Ciheiului
 9. Modernizare drum de legătură între str. Matei Basarab și mal Peța –inclusiv locuri de parcare noi amenajate = 28 locuri

Totodată, s-au amenajat accese auto și spatii de parcare în zona situată între strada Atelierelor și Aleea Salca, respectiv un număr de 75 locuri parcare  amenajate.

De asemenea, în anul 2017 au fost montate 40 de incinte metalice noi pentru colectarea deşeurilor menajere, destinate cetăţenilor care locuiesc în zonele de blocuri. La rândul său, operatorul de salubritate RER Ecologic a amenajat un punct de colectare separată a deşeurilor pe strada Thurzo Sandor, unde cetăţenii pot depozita gratuit deşeurile generate în locuinţele proprii. Acest punct este amenajat pe o suprafaţă totală de 3000 mp şi este dotat cu 12 containere, fiind un model de bune practici la nivel naţional.

Lucrări în curs de execuţie, demarate în 2017, cu finalizare în 2018, in Oradea

Aceste lucrări vizează atât reabilitarea, modernizarea străzilor, podurilor, cât și amenajarea de alei și parcări, amenajarea de parcuri cu utilitățile  aferente, dar și rețele de utilități. Lucrările demarate în anul 2017 care se vor finaliza în acest an sunt:

 • – Reabilitare str. Barcăului – tronson situat între strada Lipovei și strada Oneștilor 
 • – Drum de acces pe relația strada Barcăului – strada Oneștilor – strada Simion Bărnuțiu 
 • – Reabilitare str. George Emil Palade
 • – Amenajare Strada Vasile Alecsandri
 • – Construire pod peste râul Crișul Repede între strada Plevnei și strada Szigligeti Ede, demolare pasarela Plevnei (pietonal și pentru cicliști) din beton armat peste Crișul Repede, din municipiul Oradea.  În anul 2017 s-a realizat demolarea pasarelei Plevnei  din beton armat peste Crișul Repede.
 • – Modernizare str. Petre Țuțea – executant S.C.Drum Construct SRL
 • – Străzi, drumuri, alei rutiere și spații de parcare în cartierul Ceyrat: număr locuri parcare propuse pentru amenajare = 821 locuri
 • -Amenajare accese auto și spații de parcare în  zona situată între străzile B-dul Dacia – Constantin Brâncuși – Costache Negruzzi – Doinei
  • –  Amenajare Parc Sportiv Salca III – executant asocierea S.C. Abed Nego Com  S.R.L.
  • –  Realizare sistem de iluminat public în cartierul Ceyrat.

Lucrări de investiţii noi prevăzute pentru demarare în anul 2018 și finalizare/continuare în anul 2019

În situația în care va fi aprobată finanțarea în cadrul bugetului Primăriei Oradea pe anul 2018 , Primăria Oradea prin Direcția Tehnica  are în intenție  elaborarea  de  proiecte și  execuția  lucrărilor  aferente   altor   obiective de investiții, dintre care cele mai importante sunt:

 • Drum de legătură între str. Suişului și Calea Bihorului (execuție)
 • Reabilitare Calea  Bihorului – tronson cuprins între  Pod T. Neş – intersecția drum de legătură între str. Suișului şi Calea Bihorului (proiectare+execuție)
 • Modernizare str. Lăcrămioarelor (proiectare+execuție)
 • Modernizare str. Caraiman (proiectare+execuție)
 • Modernizare str. Martin Andersen Nexo – tronson cuprins între str. C. Porumbescu – Pod T. Neş (proiectare+execuție)
 • Modernizare str. Coriolan Hora (proiectare+execuție)
 • Amenajare drum în zona intersecției calea ferată – (între stațiile Episcopia Bihor-Oradea Vest) – str. Uzinelor – str. Podului (proiectare+execuţie)
 • Construire strada Ştefan Octavian Iosif – tronson cuprins între str. Chimiei și str. Oneștilor (proiectare+execuție)
 • Pod peste Pârâul Peța între Calea Armatei Române – str. Universității, inclusiv demolare pod peste pârâul Peța între Calea Armatei Române – str. Universității
 • Amenajare intersecție prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și str. Universității (proiectare+execuție)
 • Drumuri colectoare și pasaj pentru Centrul de Transport Intermodal
 • Amenajare accese auto și spații de parcare în zona situată între străzile B-dul Dacia – Constantin Brâncuşi – Costache Negruzzi – Doinei (proiectare+execuţie)
 • Amenajare acces auto și spații de parcare în zona str. Morii, blocurile X13, X14 și AN11 (proiectare+execuție)

Mai jos găsiți un material detaliat cuprinzând raportul de activitate al Direcției Tehnice din Primăria Oradea pe anul 2017.

RAPORT ACTIVITATE Directia Tehnica Primaria Oradea 2017 (.doc)

 

Ne găsești și pe Google News