Din 14 iulie si in Bihor vom avea inregistrare video-audio la proba practica pentru permis auto
Informatii utile

Din 14 iulie si in Bihor vom avea inregistrare video-audio la proba practica pentru permis auto

Pentru asigurarea și verificarea legalității examenului pentru obținere a permisului de conducere, începând de vineri – 14.07.2017, la nivelul județului Bihor, se va implementa înregistrarea video și audio a probei practice a examenului pentru obținere a permisului de conducere, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susținerea acestei probe. Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 și A.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea ‹‹EXAMEN›› și se orientează astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a autovehiculului.

Stocarea datelor se va realiza astfel încât să se permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua și ora examinării.

Înregistrările audio și video realizate nu reprezintă informații de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziția instanței competente.

Citeste si: Probele practice pentru obtinerea permisului auto se vor inregistra video si audio