Detinutii in regim deschis ai Penitenciarului Oradea isi cauta de lucru. Au fost inclusiv la Bursa locurilor de munca
Stiri Oradea

Detinutii in regim deschis ai Penitenciarului Oradea isi cauta de lucru. Au fost inclusiv la Bursa locurilor de munca

Vineri, 18 octombrie 2019, începând cu ora 11.00, un grup de 7 persoane private de libertate din Penitenciarul Oradea a participat la Bursa locurilor de muncă organizată de către Agenția Forței de muncă Bihor, în Campusul Central de la sala Polivalentă a Universității din Oradea

Deținuții participanți sunt repartizați in regim deschis în cadrul Penitenciarului Oradea,  se află in ultima perioadă de executare a pedepsei si în apropierea termenului de analiză in comisia de propuneri pentru liberare condiționată.

Obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important in procesul de reinserție socială a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Experiența ne demonstrează ca o modalitate eficienta de a fixa cunoștințele teoretice acumulate pe perioada detenției o reprezintă punerea in aplicare a informațiilor asimilate prin exersarea relaționării directe cu angajatorii si participarea efectiva la bursa locurilor de munca.

Scopul activității este acela de promovare in rândul deținuților a ofertelor locurilor de muncă vacante puse la dispoziție de către operatorii economici, in vederea identificării oportunităților de angajare după liberare.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News