Descoperă istoria bucătăriei românești la Muzeul Bucatelor Ascunse din Cetatea Oradea
Evenimente

Descoperă istoria bucătăriei românești la Muzeul Bucatelor Ascunse din Cetatea Oradea

Când ați încercat ultima dată o rețetă autentică românească de demult? În Cetatea Oradea, între 4 și 9 octombrie, va fi deschis Muzeul Bucatelor Ascunse, o expoziție temporară unică, unde veți putea învăța rețete tradiționale românești uitate de vreme și descoperi gusturi ca odinioară, pe care în niciun alt loc nu le veți găsi.

Muzeul Bucatelor Ascunse aduce la lumină preparate tradiționale de odinioară, din diferite regiuni ale ţării, de care cei mai mulți dintre noi nici nu au auzit: chisăliță, rătaviță sau balmoș bucovinean. În plus, într-un tur al tradițiilor, veți descoperi modalitățile străvechi în care era prelucrat, manual, unul dintre ingredientele de bază ale bucătăriei românești sau specificurile culinare ale regiunilor țării, cu diverse curiozități și noutăți din cultura gastronomică românească.

La finalul turului, veți degusta chiar din bucatele de tradiţie din diferite zone ale ţării, uitate până acum de publicul larg, dar scoase la lumină, la Muzeul Bucatelor Ascunse.

Cum te poți înscrie la Muzeul Bucatelor Ascunse?

Muzeul Bucatelor Ascunse poate fi vizitat până pe 9 octombrie, în Cetatea Oradea, de pe Str. Emanuil Gojdu nr. 4, fiecare tur având un număr maxim de 45 de persoane. Cei care își doresc să descopere bucătăria românească de odinioară, își pot face o rezervare la unul dintre tururi, pe site-ul: surprize.lidl.ro/camaranoastra/inscriere.

Muzeul Bucatelor Ascunse in Oradea

Povestea Muzeului Bucatelor Ascunse

Povestea expoziției a început în primăvara acestui an, când Lidl România și-a propus să aducă din nou în magazine un produs dezvoltat împreună cu clienții săi, sub brandul Cămara Noastră, după ce anul trecut, a produs la scară industrială, după rețeta originală a unei gospodine, un preparat care până atunci a fost produs doar artizanal: pelteaua de gutui. Întregul demers s-a desfășurat sub campania Căutătorii de Cămări, un nume inspirat de locul unde fiecare gospodar sau gospodină din România ține cele mai de preț preparate, gătite așa cum doar ei știu – cămara.

La începutul acestui an, retailerul și-a propus să aducă din nou în magazine un astfel de produs, motiv pentru care, în luna martie, a lansat o nouă ediție a campaniei Căutătorii de Cămări, invitându-i pe români să trimită rețete ale unor preparate specifice anumitor zone ale țării, uitate sau prea puțin cunoscute în alte regiuni. În timpul campaniei, Căutătorii de Cămori – Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits – au degustat o mulțime de preparate autentice, toate fiind reunite la Muzeul Bucatelor Ascunse.

loading...