De foame, vulpile incep sa coboare in Oradea. Atentie, pot fi purtatoare de rabie! (FOTO)
Diverse

De foame, vulpile incep sa coboare in Oradea. Atentie, pot fi purtatoare de rabie! (FOTO)

Mai multi oradeni au avut, aseara, o surpriza. Au observat o vulpe in parcarea din spatele magazinului Selgros din Nufarul. Aceasta parea foarte relaxata si deloc speriata de prezenta oamenilor in zona.

Am crezut ca nu văd bine. La ecarisaj nu raspunde nimeni la ora asta. Cred ca îi era foame. Oricum, nu era speriată si nici nu îi era frică de oameni.„, scrie Monica Veres pe Facebook, 

Vulpea roscata este cel mai răspândit prădător al emisferei nordice, de la Polul Nordic până în semideșerturile Africii.  Trăiește în vizuini și s-a adaptat foarte bine cu prezența oamenilor. Este un animal nocturn, monogam și teritorial.

Foto: Monica Veres

Chiar daca pare dragalasa, atragem atentia ca este periculoasa, mai ales din cauza faptului ca poate fi purtatoare de rabie. Rabia (turbarea) este o boala infectioasa acuta, foarte grava, determinata de virusul rabic, care afecteaza sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii) atat la animale (mamifere) cat si la oameni, spun inspectorii bihoreni, pe baza datelor de la medicii de specialitate. Boala se transmite de la animal la om prin muscatura sau zgaraietura animalului bolnav. 

Rabia este o boală foarte periculoasă pentru om. Dacă nu se începe tratamentul la timp, aceasta nu mai are leac.

Persoanele care au intrat în contact cu animalele bolnave, ajung în fiecare săptămână la Secţia de Boli Infecţioase Oradea unde sunt supuşi unui program de vaccinare. 

Ne găsiți și pe Google News