DASO si Uniunea Femeilor din Bihor au sarbatorit ziua marelui poet Mihai Eminescu
Diverse

DASO si Uniunea Femeilor din Bihor au sarbatorit ziua marelui poet Mihai Eminescu

Direcția de Asistență Socială Oradea, în colaborare cu Uniunea Femeilor Bihor Oradea și dna Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al parlamentului Seniorilor din România, au sărbătorit ziua marelui poet Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale,  printr-un eveniment organizat la Centrul Social Multifuncțional Rogerius II.

Dacă în anul care a trecut am reuşit să revitalizăm centrele multifuncţionale din cartiere printr-o serie de activităţi, anul acesta ne propunem să continuăm şi să diversificăm activităţile desfăşurate aici, astfel încât , atât persoanele vârstnice, cât şi tinerii şi persoanele cu dizabilităţi din cartier, să petreacă timp de calitate. 

Astfel, comemorarea a 169 de ani de la naşterea marelui poet al ţării, Mihai Eminescu, a constituit un bun prilej pentru a transforma această zi într-una de sărbătoare, la eveniment participând un număr însemnat de persoane vârstnice care frecventează zilnic centrul, precum şi o seamă de invitaţi speciali.

Corul „General Traian Moşoiu” a deschis evenimentul cu un moment artistic emoţionant, interpretarea unor melodii compuse pe versurile celor mai cunoscute poezii ale “poetului nepereche” .

interlink.ro

Dna Miorița Săteanu a expus într-un discurs însemnătatea momentului festiv şi a prezentat crâmpeie din viaţa lui Mihai Eminescu,  mărturii, gânduri şi rânduri din operele bine cunoscute: Luceafărul, De-or trece anii, Pe aceeaşi ulicioară, urmată fiind de dle profesor Doina Iliescu, Viorica Vesa şi Maria Matei care au făcut o scurtă incursiune în universul poetic eminescian, prezentând rolul pe care acesta l-a avut în dezvoltarea ulterioară a „veşmântului şi cugetării româneşti”.

Programul a continuat cu un moment artistic special, recitări de poezii, susţinut de poeţii Ioana Precup, dl profesor Aurel Horgoş, Leontina Costruţ, Ionel Vidican şi dl Pascu Hetes.

Întâlnirea s-a încheiat cu bucuria participării la acest eveniment anual, care a scos in evidenţă aprecierea, recunoştinţa şi valoarea înmănuncheate în dragostea oamenilor faţă de poetul naţiunii român.

Am înțeles că un om poate avea totul neavând nimic, și nimic având totul.” – Mihai Eminescu

Ne găsești și pe Google News