Dacian Cioloș este noul președinte al grupului liberal din Parlamentul European- RENEW Europe!
Politica

Dacian Cioloș este noul președinte al grupului liberal din Parlamentul European- RENEW Europe!

Este pentru prima dată când un român ocupă o poziție atât de înaltă în sistemul UE, Dacian Cioloș fiind totodată primul est european care conduce un grup politic în Parlamentul European.

Participarea masivă la procesul electoral din data de 26 mai le-a oferit românilor șansa de a-și continua parcursul european și de a trimite oameni cu adevărat competenți la Bruxelles. Europarlamentarii Alianței USR PLUS sunt oameni cinstiți și profesioniști, care știu cum funcționează instituțiile europene și care vor milita pentru o Românie mai puternică în Europa.

Dacian Cioloș va fi liderul cel mai înalt plasat din instituțiile europene după terminarea mandatului lui Donald Tusk, bucurându-se de încrederea partenerilor europeni prin profesionalismul, modestia și transparența de care dă dovadă. Prin prezența sa la Bruxelles, președintele Partidului Libertate Unitate și Solidaritate și al noului grup RENEW Europe vrea să conecteze ireversibil România la valorile europene ale democrației și ale statului de drept.

Dacian Cioloș: „Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara.