Daca vrei o imbratisare, hai vineri, de la 10:00, pe pietonala!
Evenimente

Daca vrei o imbratisare, hai vineri, de la 10:00, pe pietonala!

În 21 ianuarie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Îmbrățișărilor, iar un grup de elevi de la Liceul „Don Orione”, Oradea, împreună cu studenţii de la Departamentul de Psihologie vor marca acest eveniment printr-o acţiune stradală organizată în 20 ianuarie 2017.

„Observăm din ce în ce mai mulţi tineri utilizând îmbrăţişarea ca formulă de salut. Filmele, videoclipurile, mass-media on line sau off line promovează apropierea dintre oameni, ceea ce îi determină pe tineri să apeleze mai des la îmbrăţişare pentru a saluta, a mulţumi, a încuraja sau poate fără nici un motiv aparent, pur şi simplu că aşa simt în acelZiua Internationala a Imbratisarilor la Oradea moment.” afirmă psihologul şcolar al Liceului „Don Orione”, Ioana Drugaş.

În acest context, „La iniţiativa a două eleve de la Liceul „Don Orione” (Bondor Tania şi Gavriş Alesia), cu susţinerea Consiliului Şcolar al Elevilor „Don Orione” şi a studenţilor de la Departamentul de Psihologie, Universitatea din Oradea, în 20 ianuarie 2017, între orele 10.00 şi 12.00 vom fi prezenţi pe strada Republicii, zona pietonală, pentru a oferi O îmbrăţişare călduroasă, pentru o zi friguroasă” ne relatează dl director Alexandru Stoica.

„Îmbrăţişarea este o formă a intimităţii fizice, a căror beneficii, conform literaturii de specialitate din domeniul psihologiei, pot fi: scăderea tensiunii arteriale, creşterea nivelului de dopamină, oxitocină şi endorfină (hormonii fericirii, dragostei şi ataşamentului)” susţine conf. univ. dr. Marius Drugaş. Aşadar, invitaţia noastră este de a oferi mult mai multe îmbrăţişări în această perioadă, observând fiecare în parte care îi sunt beneficiile!