Daca vrei o imbratisare, hai vineri, de la 10:00, pe pietonala!
Evenimente

Daca vrei o imbratisare, hai vineri, de la 10:00, pe pietonala!

În 21 ianuarie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Îmbrățișărilor, iar un grup de elevi de la Liceul „Don Orione”, Oradea, împreună cu studenţii de la Departamentul de Psihologie vor marca acest eveniment printr-o acţiune stradală organizată în 20 ianuarie 2017.

„Observăm din ce în ce mai mulţi tineri utilizând îmbrăţişarea ca formulă de salut. Filmele, videoclipurile, mass-media on line sau off line promovează apropierea dintre oameni, ceea ce îi determină pe tineri să apeleze mai des la îmbrăţişare pentru a saluta, a mulţumi, a încuraja sau poate fără nici un motiv aparent, pur şi simplu că aşa simt în acelZiua Internationala a Imbratisarilor la Oradea moment.” afirmă psihologul şcolar al Liceului „Don Orione”, Ioana Drugaş.

În acest context, „La iniţiativa a două eleve de la Liceul „Don Orione” (Bondor Tania şi Gavriş Alesia), cu susţinerea Consiliului Şcolar al Elevilor „Don Orione” şi a studenţilor de la Departamentul de Psihologie, Universitatea din Oradea, în 20 ianuarie 2017, între orele 10.00 şi 12.00 vom fi prezenţi pe strada Republicii, zona pietonală, pentru a oferi O îmbrăţişare călduroasă, pentru o zi friguroasă” ne relatează dl director Alexandru Stoica.

„Îmbrăţişarea este o formă a intimităţii fizice, a căror beneficii, conform literaturii de specialitate din domeniul psihologiei, pot fi: scăderea tensiunii arteriale, creşterea nivelului de dopamină, oxitocină şi endorfină (hormonii fericirii, dragostei şi ataşamentului)” susţine conf. univ. dr. Marius Drugaş. Aşadar, invitaţia noastră este de a oferi mult mai multe îmbrăţişări în această perioadă, observând fiecare în parte care îi sunt beneficiile!

Citeste stirile offline, oriunde si oricand! Descarca GRATUIT aplicatia infoOradea din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.