D.S.P. Bihor a primit 7.220 doze de vaccin gripal. Vezi unde vor fi ele distribuite si cui vor fi administrate
Sanatate

D.S.P. Bihor a primit 7.220 doze de vaccin gripal. Vezi unde vor fi ele distribuite si cui vor fi administrate

În cursul zilei de ieri, 16.10.2019, Ministerul Sănătății a transmis la D.S.P. Bihor a doua tranșă de vaccin gripal, în cantitate de 7.220 doze. Dozele din această tranșă vor fi distribuite către unitățile medicale din județul Bihor (unități spitalicești, Serviciul Județean de Ambulanță, cabinetele medicilor de familie) în vederea vaccinării grupelor populaționale la risc.

         Medicii de familie vor primi 10 doze de vaccin gripal/cabinet medical. În intervalul 21.10.2019-25.10.2019 (inclusiv) între orele 8,00-14,00, sunt așteptați la sediul D.S.P. Bihor medicii de familie din județul Bihor pentru preluarea dozelor de vaccin. DSP Bihor a informat medicii de familie, conform prospectului vaccinului, că acest vaccin nu poate fi administrat copiilor sub 3 ani.

Dozele primite gratuit de la Ministerul Sănătății sunt destinate grupelor populaționale considerate la risc și pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea antigripală. Aceste grupe populaționale sunt următoarele:

1.Persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 64 ani în evidentă cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm, sau cu virusul imunodeficienței umane,

2.Gravide,

3.Medici, cadre medii sanitare și personal auxiliar, atât din spitalele cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariații instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații,

4.Persoanele, adulți sau copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoanele care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt,

5.Persoanele cu vârsta egală sau peste 65 ani.

Prima tranșă de vaccin gripal (720 doze) a fost primită la DSP Bihor în cursul lunii septembrie 2019 și distribuită către Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea dar nu a fost suficientă pentru imunizarea întregului personal.

În cursul lunii noiembrie se estimează că se vor primi la DSP Bihor încă două tranșe de vaccin gripal din care se vor aloca prioritar doze către cabinetele medicilor de familie.

Ne găsiți și pe Google News