D.G.A.S.P.C. Bihor organizeaza o campanie de informare pentru prevenirea violentei in familie
Diverse

D.G.A.S.P.C. Bihor organizeaza o campanie de informare pentru prevenirea violentei in familie

În  perioada 25.11.2016 – 08.12.2016  D.G.A.S.P.C. Bihor, va organiza o campanie de informare pentru  prevenirea  violenței în familie, acțiune care se va desfășura în municipiul  Oradea.  Obiectivul acestei campanii este diseminarea de informaţii cu privire la formele de violenţă in familie, prevenirea şi combaterea acestora, metode de intervenţie precum şi servicii oferite în astfel de situaţii.      

Partenerii care au răspuns solicitărilor noastre în susţinerea acestei campanii sunt:

  •  Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor – Compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii
  •  Asociaţia “Smiles”
  •  Fundaţia “Lampas”

În cadrul acestei campanii, se vor desfășura următoarele activități: 

  • Acţiune stradală organizată în cadrul campaniei de prevenire “Oprește acum violența în familie! ” în data de 25.11.2016, de la ora 12 în faţă la Magazinul „Billa” de la Oradea Plaza şi Magazinul „Crişul” cu participarea elevilor de la Liceul de Arte Oradea şi Liceul reformat „Lorantffy Zsuzsanna”.
  • Conferinţa “Abordări interdisciplinare ale violenței în familie”, organizată în cadrul campaniei de prevenire “Oprește acum violența în familie! ”.Conferința se va desfășura la sediul  Centrului cultural și casă de oaspeți  a fundației Posticum, str. Teiului nr.26, Oradea,  în data de 08.12.2016, între orele 13:00-17:00.

 Lectorii invitaţi la acest eveniment, avocați, medici specialiști în psihiatrie pediatrică, medic legist, psiholog Curtea de Apel, psiholog Universitatea Oradea, reprezentant Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, reprezentanți ONG, vor prezenta modele de bună practică în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie.    De asemenea vor fi abordate teme privind  cooperarea dintre societatea civilă şi instituţiile statului, respectiv  creşterea gradului de informare a specialiştilor din diverse profesii, cu privire la prevenirea şi combaterea abuzului asupra copilului şi a violenţei în familie.  Auditoriul, va fi format din cadre didactice, consilieri educaționali, consilieri şcolari, asistenţi sociali, studenți, reprezentanți ONG-uri

loading...