Cum votam, unde votam si care sunt sectiile de votare din Oradea?!
Informatii utile

Cum votam, unde votam si care sunt sectiile de votare din Oradea?!

Potrivit dispozițiilor art. 34 alin.1 și 9 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European cu modificările și completările ulterioare, precum și a art. 20 alin. 5 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, primarii aduc la cunoştinţă publică, cu ajutorul prefecţilor, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare din ţară, precum şi sediile acestora, în condiţiile stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă, prin hotărâre.

Pe această cale, Primăria Municipiului Oradea informează cetăţenii cu drept de vot că au survenit modificări privind numerotarea secțiilor de votare, a sediilor acestora, înființarea a două secții de votare, precum și rearondări de străzi.

Prin urmare, cetățenii sunt rugați  să acceseze site-ul www.oradea.ro , secțiunea din stânga paginii – „PRIMĂRIA ORADEA „, subsecțiunea „Alegeri Europarlamentare 26 Mai 2019”, pentru a vizualiza la ce secție de votare sunt arondați sau direct link-ul http://www.oradea.ro/pagina/alegeri-europarlamentare-26-mai-2019.

Cum votam, unde votam?

În România, alegerile europene au loc duminică, 26 mai 2019. Secțiile de votare vor fi deschise în intervalul orar 7.00-21.00.

interlink.ro
  • Unde poți vota?

 Alegătorii sunt arondați unei secții de votare, în funcție de domiciliu sau reședință. Listele de alegători sunt întocmite în avans. Totuși, votul la altă secție de votare este posibil.

  • Care este vârsta de la care se poate vota?

În România, cetățenii care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua de referință inclusiv, au dreptul de a vota.

  • De ce documente ai nevoie pentru a putea vota?

Ai nevoie de carte de identitate valabilă sau pașaport.

  • Se poate vota din străinătate?

Da, la secțiile de votare organizate de către reprezentanțele guvernamentale. Încă nu a fost publicat ghidul alegătorului român din străinătate pentru alegerile europene de anul acesta. În momentul de față, nu este disponibil decât ghidul de acum cinci ani. Cel pentru alegerile din 2019 va fi publicat în curând, pe același site.

  • De ce este important să votezi

Ca la orice scrutin, votul la alegerile europene înseamnă alegerea unui viitor mai bun. O dată la cinci ani, ai posibilitatea de a alege deputații Parlamentului European – unica adunare transnațională din lume aleasă în mod direct. Parlamentul reprezintă în momentul de față la nivel european interesele a 510 milioane de cetățeni europeni.

Detalii suplimentare pot fi accesate pe site-urile alegerilor europene și Autorității Electorale Permanente.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0