Cum va arata primul pasaj subteran din Oradea. Primarul Ilie Bolojan a publicat imagini cu acesta (GALERIE FOTO)
Stiri Oradea

Cum va arata primul pasaj subteran din Oradea. Primarul Ilie Bolojan a publicat imagini cu acesta (GALERIE FOTO)

În urma obţinerii avizelor necesare, vom putea începe lucrările la pasajul pe sub B-dul Magheru, care va face legătura între Aleea Ștrandului și Parcul Traian, precum şi cele de extindere a Podului Dacia la 6 benzi.

Acest proiect prevede crearea unei benzi unice pentru tramvai, ceea ce va duce la creșterea frecvenței de circulație a tramvaielor și îmbunătăţirea traficului pe Magheru” a scris Primarul Ilie Bolojan pe Facebook

Urmează ca în cel mai scurt timp proiectul tehnic să fie finalizat, verificat şi înaintat către inspecția în construcții. Estimăm că în jurul datei de 1 august vom putea începe lucrările.

Proiectul vizează realizarea unui pasaj subteran pe sub B-dul Magheru, care va face legătura între Aleea Ștrandului și Parcul Traian, precum și extinderea Podului Dacia la 6 benzi.

 Valoarea lucrărilor este de 14.511.433 lei fără TVA, aproximativ 3.100.000 de euro, sursa de finanțare fiind fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

loading...