Cum te ajută automatizarea vânzărilor să crești productivitatea afacerii?
Magazin

Cum te ajută automatizarea vânzărilor să crești productivitatea afacerii?

Automatizarea forței de vânzări implică eficientizarea, respectiv îmbunătățirea proceselor de vânzări prin automatizarea unor sarcini gestionate manual. Beneficiile pe care le prezintă acest proces de automatizare aduc atât îmbunătățirea activității agenților de vânzări, cât și colaborarea departamentelor.

Un instrument utilizat frecvent de distribuitori și producători este Optimall SFA software. Aceasta este o aplicație cu ajutorul căreia sunt automatizate procesele de vânzare de către companiile mici, medii sau mari, în regim pre-sales, dar și în regim van-sales. Altfel spus, companiile vor realiza întreg procesul de vânzare și distribuție a mărfurilor într-un timp mai scurt și în mod organizat.

Mai mult decât atât, automatizarea poate fi realizată pentru ambele modalități de vânzare specifice distribuitorilor: fie sunt preluate toate comenzile și sunt încasate sau returnate mărfurile, iar livrarea se face ulterior, fie marfa este facturată direct la client atunci când este livrată, chitanța fiind tipărită pe loc direct din aplicație.

Care sunt motivele pentru a automatiza forța de vânzări?

Unul dintre principalele motive pentru care SFA software prezintă o mare utilitate este oferit de faptul că o companie își poate spori în acest fel productivitatea. Numărul mare de sarcini cu care agenții își petrec timpul, documente peste documente și diverse software-uri necesare sunt înlocuite de un astfel de software care face totul mult mai repede și mai eficient. În acest fel, primele efecte pozitive se vor vedea la nivelul productivității, care va fi net îmbunătățită.

Un alt avantaj major oferit de utilizarea unui astfel de software SFA este reprezentat de creșterea calității interacțiunii cu clienții pe termen lung. Automatizarea forței de vânzare este strâns legată de serviciile pe care compania ta le oferă: agenții de vânzări pot accelera procesul de vânzare și își pot dedica mai mult timp activității lor în domeniu, iar comenzile clienților vor fi astfel mai ușor și mai rapid satisfăcute. 

Ce poți realiza prin automatizarea forței de vânzări?

Această automatizare face posibilă gestionarea contactelor a comenzilor și produselor, iar datele despre vânzări pot fi utilizate pentru generarea unor previziuni legate de vânzări și realizarea documentației dinamice, crearea unor liste de urmărire a clienților, respectiv a unor planuri de acțiune și a unor livrări personalizate. În acest fel, automatizarea forței de vânzări poate fi cu adevărat soluția ideală pentru orice companie mică, medie, mare sau chiar foarte mare.

Ne găsiți și pe Google News