Cum să îți transformi dormitorul într-un adevărat spațiu de relaxare
Diverse

Cum să îți transformi dormitorul într-un adevărat spațiu de relaxare

Dormitorul este poate cea mai importantă cameră din casa ta. Este locul în care îți încarci bateriile pentru o nouă zi. Este portalul tău către lumea viselor sau oaza de răcoare dintr-un deșert. Cam așa am putea să descriem dormitorul .

Gândește-te puțin, după ce ajungi acasă obosit, după o zi grea de muncă și vrei să te relaxezi, care e cel mai bun mod prin care ai putea s-o faci? Ajungi acasă, te descalți, îți pui papuceii, te schimbi și probabil că te așezi liniștit în fotoliu pentru a vedea un nou episod din serial. Dacă tot am ajuns atât de departe cu exercițiul de imaginație, să-l continuăm. După ce te-ai supărat pe personajul negativ din serial că-i pune bețe-n roate eroului, închizi televizorul și îți faci un duș cald și foarte lung. După duș, ieși relaxat cu halatul pe tine și te duci direct spre atracția casei, dormitorul. Ai ajuns în dormitorul tău relaxant, cu lumină caldă sau neutră și cu diferite elemente de design care te fac să te adâncești și mai tare în starea de bine pe care o ai.

În ceea ce am descris mai sus, probabil că te-ai regăsit și tu. Tocmai de aceea în acest articol o să vorbim despre ce elemente îți trebuie pentru a-ți transforma dormitorul într-un spațiu destinat relaxării.

Patul și salteaua

Așa cum nu se poate fum, fără să iasă foc, așa nu se poate nici dormitor fără pat și saltea. Scopul principal al dormitorului se găsește chiar în numele său.

Somnul și calitatea acestuia sunt extrem de importante atât pentru sănătatea ta fizică, cât și pentru cea psihică. De ce? Pentru că atunci când ai un somn bun, parcă toate problemele devin mult mai puțin stresante dimineața următoare. Așa că, atunci când îți alegi patul și salteaua, asigură-te să fie pe placul tău. Nu în ultimul rând, poziționează-ți strategic măcar o priză lângă pat pentru a avea unde să-ți încarci telefonul pe parcursul nopții. Dacă vrei să îți încarci peste noapte tableta, laptopul și telefonul, ți-ar prinde bine prizele modulare.

Noptiera

Atunci când îți alegi noptiera, ea trebuie să se potrivească cu materialul din care este patul. De preferat ar fi să cumperi atât patul, cât și noptiera de la același producător. Însă, dacă nu vrei să faci asta, ar fi bine să alegi o noptieră care să se potrivească cu patul.

Noptierele sunt perfecte pentru cei care vor să folosească la maxim spațiul din dormitor, dar dacă nu dispui de atât de mult spațiu, tot poți apela la un artificiu. Dacă ai ales un pat foarte mare și ai cam rămas fără loc, îți recomandăm o noptieră mai mică, dar care are și spații de depozitare.

Așternuturi de bună calitate

Dacă te gândeai că doar mobila ajută la transformarea dormitorului tău într-o oază de liniște, ei bine și așternuturile pot adăuga un plus. Cum? Ei bine, așternuturile pot avea atât rol estetic, cât și un rol benefic în asigurarea unui somn odihnitor. Haide să îți explicăm cum.

Dacă vrei o pată de culoare la tine în dormitor, dar fără a pune tapet sau a da cu vopsea, o alternativă ar fi schimbarea așternuturilor. Ele se găsesc într-o mulțime de culori și în diferite modele și mărimi, astfel, cu siguranță că o să-ți găsești așternuturi pe placul tău.

Dacă te întrebi cum așternuturile îți îmbunătățesc calitatea somnului, este foarte simplu. Alegerea materialelor de bună calitate este secretul. Cel mai bun material pe care îl poți alege pentru tine și pielea ta este bumbacul. De ce? Pentru că îți va lăsa pielea să respire pe parcursul nopții.

Veioza

Nu aveam cum să nu includem un clasic, un element deja consacrat în majoritatea dormitoarelor. Este vorba despre veioză care stă liniștită pe noptieră. Numărul de veioze este dictat de numărul de noptiere, dar în majoritatea cazurilor sunt două. O noptieră și o veioză pentru tine și o veioză și o noptieră pentru partener. Ca să nu vă încurcați, fiecare le are pe ale lui.

Alegerea unor veioze în dormitor te va ajuta foarte mult la inducerea stării de bine. Îți recomandăm să alegi un tip de veioza cu lumină caldă sau neutră pentru că te va relaxa și te vei culca fără griji.

Draperiile sau perdelele

Ultimele elemente care îți transformă dormitorul în micul spațiu de relaxare la care ai visat sunt draperiile și perdelele. Cum și pe care să le alegi pentru dormitorul tău? Asta depinde doar de tine și de preferințele tale.

Dacă ești o persoană matinală căreia îi place să se trezească gâdilată de razele soarelui, îți recomandăm perdelele. Totuși, dacă ești genul de om care nu reacționează foarte frumos atunci când nu doarme suficient, draperiile sunt alegerea cea mai bună. Așa n-o să te trezească razele soarelui și o să poți să dormi cât de mult vrei.

Ne găsiți și pe Google News