Cum să îți reinventezi garderoba
Diverse

Cum să îți reinventezi garderoba

Moda și trendurile sezoniere rămân, de cele mai multe ori, fără aplicabilitate în viața reală, în loc să fie privite ca un ansamblu de idei și inspirație. Într-adevar, sunt anumite piese care strălucesc pe podium, însă acestea sunt prea extravagante pentru a putea fi purtate pe stradă sau într-un anumit context social. Totuși, unele pot fi adaptate sau combinate cu articolele deja existente în garderoba ta, astfel încât să te scoată din rutină, dar și să îți pună în evidență atuurile și să atragă, astfel, toate privirile. Mai jos, ai câteva idei care te vor ajuta să te bucuri de ceea ce ai și să investești în piese versatile!

  1. Primul pas în crearea unei garderobe noi este să faci ordine printre lucurile pe care le ai deja în dulap. Deși pare o activitate plictisitoare, nu rata acest pas, doarece s-ar putea să ai surprize care vor genera idei noi de combinații vestimentare. Totodată, vei ști exact ce vei păstra, ce nu ți se mai potrivește și te vei putea organiza astfel încât trierea hainelor mai vechi să nu îți afecteze bugetul.
  2. Achiziționează-ți piese noi, în set, precum câteva compleuri de dama pe care să le poți asorta cu ușuriță cu hainele pe care ai decis să le păstrezi. Alege variante cu mânecă scurtă pentru zilele însorite, dar și unele cu mânecă lungă pentru serile mai răcoroase. Nu te limita doar la compleurile clasice compuse din fustă și sacou, deoarece noile versiuni de sacou și pantaloni, pantaloni scurți și o bluză cu mâneci bufante sau fustă lungă și maiou, s-ar putea să te cucerească definitiv. Nu face rabat nici la calitatea materialului deoarece, în timp, vei resimți diferența și vei fi nevoită să înlocuiești produsele noi mai repede decât îți imaginezi.
  3. Acordă-ți puțin timp pentru a te gândi la activitățile pe care le desfășori sau le ai în plan în acel moment sau în viitorul apropiat. În felul acesta îți va fi mai ușor să grupezi hainele pe categorii și să îți faci o listă cu lucrurile care îți lipsesc. Asigură-te că există o unitate între piesele pe care vrei să le porți, că acorzi atenție și culorilor hainelor, deoarece acestea pot crea un echilibru în garderobă și îți pot influența starea de spirit. Totuși, reține că unitatea nu înseamnă să ai toate articolele asoratate în același outfit. Mai degrabă este important să ai articolele adecvate în momentele potrivite, dar și atitudinea care îți poate influența întregul look.
  4. Nu în ultimul rând, ar trebui să acorzi atenție și accesoriilor. Rafinamentul unei ținute este completat cu succes de detalii specifice precum ceasul, cerceii sau brățara, care cu siguranță nu vor trece neobservate.

Ne găsiți și pe Google News