Cum poți amenaja un living mic cu un buget redus?
Diverse

Cum poți amenaja un living mic cu un buget redus?

Puteți obține o amenajare de vis chiar dacă dispuneți de un living de dimensiuni reduse și de un buget limitat. Există mai multe trucuri pe care specialiștii în design interior le recomandă tocmai pentru ca și persoanele cu o cameră de zi restrânsă să se bucure de o amenajare frumoasă, modernă și primitoare.

În ciuda limitărilor ce țin de spațiu și buget, puteți să vă bucurați de un living relaxant, în care să vă încărcați bateriile după o zi agitată. Important este să țineți cont de cea mai importantă regulă, și anume că livingul, la fel ca orice altă încăpere a casei, trebuie să țină pasul cu stilul personal de viață al tuturor membrilor familiei. Amenajarea trebuie să fie estetică, plăcută, dar și funcțională.

Iată 2 aspecte de care să țineți cont atunci când doriți să amenajați un living deosebit:

Investiți într-un colțar de calitate superioară

Când dispuneți de un buget limitat, cu siguranță nu vă surâde ideea de a investi cea mai mare parte din bani într-o singură piesă. Însă, colțarul este un element esențial atât datorită funcționalității, cât și a aspectului sofisticat pe care îl oferă și va reprezenta piesa centrală a sufrageriei pentru mult timp. Din acest motiv, specialiștii recomandă alegerea unui colțar living de calitate superioară, care să reziste cu succes trecerii timpului.

Optați pentru piese de mobilier multifuncționale

Chiar dacă prioritizați o amenajare estetică, asta nu înseamnă că trebuie să compromiteți funcționalitatea. Pe termen lung, estetica nu va fi de folos niciunui membru al familiei, ci vă poate provoca motive de frustrare. Nu vă ajută cu nimic să obțineți un living amenajat ca în revistele de specialitate dacă este înghesuit, trebuie să vă strecurați printre piese de mobilier pentru a ajunge la canapea sau vă loviți mereu de colțurile mobilierului. Tocmai din acest motiv, este recomandat să optați pentru piese de mobilier multifuncționale.

Dacă nu vă încântă ideea unui colțar, puteți opta pentru o canapea living, însă acordați atenție modelelor extensibile, cu multiple locuri de șezut sau prevăzute cu spațiu de depozitare. Dacă preferați și comoditatea unei banchete, din nou, optați pentru modele cu spațiu de depozitare.

Indiferent dacă este vorba de un hol, o bucătărie sau un living, un spațiu de mici dimensiuni poate să fie amenajat estetic, funcțional și cu un buget restrâns. Prioritizați calitatea și investiți doar în acele piese care servesc stilului personal de viață.

Ne găsiți și pe Google News