Cum aleg o locație pentru un restaurant?
Diverse

Cum aleg o locație pentru un restaurant?

Găsirea unei locații bune pentru deschiderea unui restaurant este esențială. Tipul de sală, disponibilitatea spațiului exterior sau posibilitatea de a instala echipamente de grătar ar trebui să fie selectate pe baza ideii generale a proiectului.

Nu este necesar să cumpărați spațiul și este mai mult decât avantajos să închiriați o proprietate comercială la început.

Caracteristicile selectării locației ideale pentru restaurant

La prima vedere, procesul simplu implicat în găsirea celui mai bun sediu pentru o afacere de restaurant poate deruta chiar și restauratorii experimentați.

Experții imobiliari sfătuiesc să se țină cont de:

  • Locația clădirii;
  • dimensiunea proprietății;
  • prețul de închiriere și condițiile.

În ceea ce privește criteriul locației, este important să se ia în considerare stilul viitorului restaurant. Împreună cu mărimea zonei, restauratorii pot calcula prețul potențial de închiriere și pot prezice succesul proiectului.

O locație într-o zonă aglomerată sau într-o parte a orașului atractivă din punct de vedere economic va face posibilă obținerea unor profituri mai mari și va minimiza riscul ca proiectul să stagneze din cauza lipsei de clienți. O sală într-un centru comercial ar fi ideală pentru restaurantele de familie, iar un spațiu cu bucătărie gourmet ar fi logic să fie deschis în centrul orașului. Pentru localurile cu o temă în stil provencal sau rural, cu o bucătărie foarte casnică, merită să selectați propuneri cu un buget mediu în afara limitelor orașului.

Alături de dimensiunea sălii, se pune întotdeauna problema posibilității de reamenajare și de modificare a interiorului, deoarece imaginea și stilul unui local înseamnă foarte mult pentru fiecare restaurator.

Listă de verificare pentru aspirantul restaurator

Găsirea clădirii perfecte pentru viitorul dvs. restaurant este posibilă dacă urmați recomandările prezentate mai jos:

  • Decideți-vă asupra tipului de unitate. În funcție de stilul și de viziunea restauratorului, este important să se înțeleagă inițial nevoia de zone exterioare și interioare, de spațiu pentru zone de joacă pentru divertisment sau crearea unei zone pentru un ring de dans sau de camere separate pentru fumători.
  • Calculați o valoare de închiriere acceptabilă. Bugetul afacerii are o mare greutate, dar adesea nu este cel mai important criteriu. Dar nu negați că, cu o evaluare corectă a fondurilor disponibile, poate determina locația instituției.
  • Determinați specificul amenajării. Lipsa posibilității de a face ajustări în interiorul sau în afara spațiilor este principalul motiv pentru care nu se semnează un acord cu un potențial chiriaș. Incapacitatea de a instala hote de bucătărie moderne este, de asemenea, o dificultate.
  • În condițiile în care se găsește chiriașul ideal, trebuie să se întrebe despre durata închirierii, să se clarifice posibilitatea de a cumpăra proprietatea după o anumită perioadă și să se obțină detalii despre proprietarul principal. Dacă toate condițiile sunt pe deplin satisfăcătoare pentru chiriaș, este posibil să se treacă la un acord scris.

Este important de reținut că contractele de închiriere pentru spațiile nerezidențiale semnate pentru o perioadă de 36 de luni trebuie să fie întotdeauna încheiate la Registru.

Riscurile alegerii unei locații

Pentru a minimiza riscurile de eșec ale unui proiect grandios, trebuie acordată o atenție maximă problemei concurenței. În cazul în care în locația aleasă există deja un restaurant sau o cafenea în funcțiune, noul local va trebui să intre într-o concurență acerbă. Aceasta va fi deosebit de dificilă pentru restauratorii debutanți. Dar aceasta nu înseamnă că din cauza concurenței, afacerea nu poate exista, deoarece cu o evaluare corectă a deficiențelor unui concurent și stabilirea propriilor priorități fără dificultate să fie capabil să își ocupe locul sub soare.

După ce au consultat agenții imobiliari, clienții companiei de servicii imobiliare Mirax din Chișinău și suburbii pot găsi cu ușurință un loc pentru o afacere de restaurant.

O bază de date mare de imobile cu amenajări interesante și posibilitatea de a amenaja săli de cafenea și restaurant deschise și închise, de a instala bucătării moderne și echipamente de gătit (inclusiv hote de grill) este o șansă excelentă de a alege oferta ideală și de a începe să câștigi chiar de mâine.

Ne găsiți și pe Google News