Cu 142 km/h a fost depistat un tanar oradean, circuland pe Calea Santandreiului din Oradea
Stiri Oradea

Cu 142 km/h a fost depistat un tanar oradean, circuland pe Calea Santandreiului din Oradea

Duminică, 8 octombrie a.c., pe Calea Sântandreiului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 142 km/h, înregistrată cu pistolul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

În perioada 6 – 8 octombrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 336 de  sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 141.030 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare, au fost constatate 10 infracţiuni şi 14 tamponări.

223 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 34 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, patru pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, iar 59 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Foto: arhiva