Cu 135 km/h pe Centura Oradea. Un bihorean a fost oprit de politisti, la timp, inainte de a face victime
Stiri Oradea

Cu 135 km/h pe Centura Oradea. Un bihorean a fost oprit de politisti, la timp, inainte de a face victime

În perioada 7 – 9 iulie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârşit de săptămână, au fost aplicate 327 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 162.440 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare, au fost constatate 15 infracţiuni şi 18 tamponări.

151 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancţionaţi 51 de conducători auto care nu au respectat semnalizarea rutieră de la nivelul trecerii cu calea ferată, 40 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 15 sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancționați cinci conducători auto care nu au respectat prevederile legale privind folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip mâini libere, au fost sancţionate trei depăşiri neregulamentare, iar 62 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Un caz de execes de viteza este cel sanctionat duminică, 9 iulie 2017, la ora 15.59, pe strada Ogorului din municipiul Oradea, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din localitatea Vintere, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 135 km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.